Nieuwsfeed

Sociaaldemocraten van Duitse bondskanselier Scholz stevenen af op grote nederlaag bij lokale verkiezing in hoofdstad Berlijn

De sociaaldemocratische partij (SPD) van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die al meer dan 20 jaar het stadhuis van Berlijn in handen heeft, stevent volgens de eerste exitpolls af op een verpletterende nederlaag in de lokale verkiezingen in de hoofdstad. De CDU wordt de grootste in Berlijn en maake al duidelijk dat ze het heft in handen wil nemen.

Krantenkoppen in België

“Het was afschuwelijk”: MotoGP-coureur breekt kaak en rugwervel bij zware crash, collega’s stellen veiligheid in vraag

MotoGP-coureur Pol Espargaro (31) is bij een zware crash tijdens de training van de Grote Prijs van Portugal gewond geraakt. De Spanjaard heeft onder meer een longkneuzing en diverse breuken, zo maakte de organisator van het evenement bekend. “Het was afschuwelijk”, zei Tech3-teambaas Herve Ponchara na het ongeval. “We hebben soortgelijke crashes gezien die niet goed afliepen.”

Lees meer »

Schoolbegeleiders riskeren veroordeling na verdrinking van 4-jarige jongen uit Anderlecht in vijver van Kasteel van Gaasbeek

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is het proces van start gegaan rond de dood van een 4-jarige kleuter die in oktober 2018 verdronk tijdens een schooluitstap in de vijver van het Kasteel van Gaasbeek. Op de beklaagdenbank zitten vier schoolbegeleiders die volgens het parket verantwoordelijk zijn voor de dood van het kind, door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid.

Lees meer »

“Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankrekening kijkt…”: Erik Clarys over het Nederlandse fenomeen

Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike’ een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot

Lees meer »