Nieuwsfeed

Sweeck wint na koppeltijdrit met Van der Haar in Lille – Van Empel pakt eerste triomf in regenboogtrui en viert met ‘Superman’

Laurens Sweeck boven in de Lilse Bergen. De renner van Crelan-Fristads haalde het na een snelle slotronde van mede-aanvaller Lars van der Haar. Het duo was vroeg in de cross al weggereden van de rest. Klassementsleider Eli Iserbyt werd derde op 21 seconden.

Krantenkoppen in België

Nora Gharib kreeg veel kritiek nadat ze zich mengde in hoofddoekendebat: “Ga terug naar uw land, kreeg ik te horen”

“Ik heb constant het gevoel dat ik tussen twee vuren sta”. Zo omschrijft actrice/presentatrice Nora Gharib haar leven, als een spreidstand tussen de twee culturen waarin ze leeft als jonge succesvolle vrouw en moeder. Ze mengt zich ook graag in het maatschappelijke debat, maar dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Dat vertelt ze in een gesprek met Desna

Lees meer »

Van geheime dochter tot een innige begroeting: de relatie van koning Albert en prinses Delphine door de jaren heen

Een onverwacht tafereel tijdens de jaarlijkse herdenkingsmis voor de overleden leden van de koninklijke familie: koning Albert (88) begroette prinses Delphine (55) er met een kus. Het was hun eerste teken van affectie in het openbaar. Dat we dat na alle spanningen en een pijnlijke rechtszaak nog zouden zien. Is alles vergeten en vergeven? Zien vader en dochter elkaar vaak?

Lees meer »

Lichaam gevonden in de Schelde

Een schipper merkte maandagochtend een lichaam op in de Schelde. Het lichaam dreef verder af naar de Durme. De brandweer probeert momenteel het lichaam te bergen. Informatie werd bevestigd door de politie Temse. Het zou gaan om een 81-jarige man uit Tielrode.

Lees meer »

Herman De Croo schenkt extra pensioen aan Stichting Tegen Kanker

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (85) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Het gaat om een bedrag van ongeveer 125.000 euro. De Croo doet dat niet om zijn geweten te zuiveren, zegt hij zelf, maar om aan te tonen dat het hem nooit om het geld te doen is

Lees meer »

Nieuwe tv voor 700 euro? Met deze vijf toppers kan het: “Dit toestel biedt veel waar voor zijn geld, maar hou rekening met opdringerige reclame”

Voor de nieuwste oled-tv met een superieure beeldkwaliteit tel je al snel meer dan 1.000 euro neer, zeker als je ook wilt dat hij wat groter uitvalt dan je computerscherm. Lang niet iedereen kan of wil echter zoveel geld uitgeven aan een televisie. Expert Eric van Ballegoie van Technologiesite Tweakers gaat daarom op zoek naar vijf 55″-televisies die minder dan

Lees meer »

Prijsverhoging bij moederbedrijf van Durex schrikt klanten af

Het moederbedrijf van condoommerk Durex, Reckitt Benckiser, gaat een uitdagend jaar tegemoet. De prijsverhogingen van de afgelopen tijd lijken consumenten af te schrikken, meldt de Britse groep. De prijsverhogingen waren nodig om de hoge inflatie en gestegen grondstofkosten op te vangen. Desondanks denkt het bedrijf de winstgevendheid licht te kunnen verbeteren.

Lees meer »

Vorig jaar 96 verdwijningen van personen met dementie

Vorig jaar werden in Vlaanderen en Brussel 96 gevallen van verdwijningen van personen met dementie geregistreerd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag op basis van cijfers van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. “In 90 van de 96 gevallen is de persoon met dementie gelukkig levend en wel teruggevonden,” zegt directeur Jurn Verschraegen, “maar zes keer was dat vorig jaar jammer genoeg

Lees meer »

Geen grote bruiloften meer in landhuis van “Downton Abbey”: “We vinden geen personeel door de brexit”

Hoe zou Carson, de eeuwig trouwe butler uit de Britse reeks "Downton Abbey", zich voelen? Highclere Castle, het échte "Downton Abbey", kampt namelijk met een personeelsprobleem. Door de brexit vinden de eigenaars te weinig mensen om nog grote bruiloften en afternoon teas te kunnen organiseren. "Er is gewoon geen personeel", zegt lady Fiona Carnarvon. En daardoor dalen de inkomsten ook

Lees meer »

Is lijfrente interessanter dan je volledig aanvullend pensioen in één keer te ontvangen? “Hoe groter je overlevingskansen, hoe lager de uitkering”

De helft van de Vlamingen met een aanvullend pensioenplan zou dat kapitaal graag op een andere manier stapsgewijs uitbetaald krijgen bij pensionering. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de UGent en VUB. Een maandelijks bedrag in de vorm van lijfrente ontvangen is dan een optie. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen? En waar schuilen de

Lees meer »