Nieuwsfeed

Teamleider B-FAST na toenemend geweld in Turks aardbevingsgebied: “We bouwen hekken rond ons veldhospitaal om indringers tegen te houden”

Het Belgische interventieteam B-FAST is volop bezig met de bouw van hun veldhospitaal in Turkije na de verwoestende aardbeving van afgelopen maandag, maar rondom hen stijgt de spanning. Door het groeiende gebrek aan water en levensmiddelen breekt er lokaal geweld uit. Wij spraken B-FAST-leider Bert Torfs (37) over de veiligheidstoestand daar. “Het risico is niet tot nul herleid – dat is het nooit – maar de situatie is wel onder controle.”

Krantenkoppen in België

Elke dag 120 pruiken wassen en 650 kostuums besprenkelen met wodka: wij keken backstage bij nieuwe Studio 100-musical ‘Red Star Line’

Spektakel à la gevaarlijke stuntscènes op 6 meter hoogte, 650 kledingwissels en een schip van 38 meter lang. Op podium, want wat zich áchter de nieuwe Studio 100-musical Red Star Line afspeelt, krijgt het daglicht nooit te zien. Tot nu. Zondag gaat de spektakelmusical met een productiekost van 6,5 miljoen euro in première, wij gunnen u nu al een exclusieve

Lees meer »

“Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jumbo-Visma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei

Omloop (Van Baarle), Kuurne (Benoot), Harelbeke (Van Aert), Wevelgem (Laporte). Nooit won één ploeg die vier kasseiklassiekers in hetzelfde seizoen. Jumbo-Visma deed het met vier verschillende renners. De slogan ‘Samen winnen’ weerklonk nooit luider, zeker als de kopman een topkoers gunt aan een helper. Het is de overtreffende trap van ‘Vincere Insieme’ uit de tijd van Mapei. Waarom is dat

Lees meer »

Russische journaliste die live op tv protesteerde tegen oorlog exact één jaar na de feiten: “Ik ben niet bang”

De Russische Marina Ovsjannikova (44) werd exact één jaar geleden wereldberoemd met haar protestactie tegen de Russische invasie in Oekraïne. Ze hield live tijdens een nieuwsuitzending een bord omhoog met daarop de tekst “No war”. In haar boek getiteld ‘No war’, dat onlangs uitkwam, beschrijft ze hoe haar leven sindsdien veranderd is en ze vertelt daarover in een interview.

Lees meer »

Vluchtelingenwerk Vlaanderen twijfelt aan impact federaal asielakkoord: “Op korte termijn geen oplossingen”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen twijfelt eraan of de maatregelen uit het asielakkoord van de federale regering de opvangcrisis in ons land zal kunnen bedwingen. Zeker op korte termijn biedt het akkoord volgens de organisatie geen perspectief aan de 2.400 mensen die nog op de wachtlijst staan voor een opvangplaats. "Zij kunnen niet tot de zomer wachten op een dak boven hun hoofd,

Lees meer »