Nieuwsfeed

Toptalent Roos Vanotterdijk (18) zwemt op 50m rugslag naar negende Belgische record in Antwerpen

Roos Vanotterdijk heeft tijdens de Open Vlaamse zwemkampioenschappen in het Antwerpse Wezenbergbad haar Belgisch record op de 50m rugslag opnieuw verbeterd.

Krantenkoppen in België

Gruyère, nu ook ‘made in the USA’

Neen, gruyère moet niet worden gemaakt in Zwitserland of Frankrijk om gruyère te mogen worden genoemd. Althans niet in de VS. Dat heeft een rechter in beroep beslist. De uitspraak ligt de Franse en Zwitserse kaasboeren zwaar op de maag, want bij ons is de naam wél beschermd.

Lees meer »

Oekraïense soldaten verminderen stress met paardentherapie

In een gezellige schuur aan de rand van Kiev neemt een groep Oekraïense soldaten even pauze van de oorlogsstrijd met een sessie paardentherapie. Het contact met de paarden heeft een therapeutisch effect en helpt om de stress van afgelopen maanden te verminderen. Deze sessies bevorderen dan ook de fysieke en mentale gezondheid van de soldaten.

Lees meer »

Duitsland wil inzetten op legale migratie om mensensmokkel een halt toe te roepen

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser meent dat de schipbreuk voor de zuidkust van Italië, die afgelopen weekend tientallen migranten het leven heeft gekost, aantoont dat er behoefte is aan meer legale opties voor immigratie. Dat zei ze maandag in Berlijn. Ze beschreef de ramp als een “hernieuwde verschrikkelijke tragedie” en riep op tot een effectievere bestrijding van

Lees meer »

“Vooral in Antwerpen is de restaurantwereld in opmars”: hoofdinspecteur van Michelin blikt vooruit op de uitreiking van nieuwe sterren maandag

Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze

Lees meer »

Plusminus

17:37 De regering wacht gespannen af hoe Standard & Poor’s de kredietwaardigheid van België beoordeelt. Het ratingbureau laat vrijdag nabeurs weten of het de rating van België verlaagt.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne, Lukaku en nog enkele grote namen ontbraken op training: Gilles De Bilde legt uit hoe dat komt

Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Zonet trainde de nationale ploeg in het nationaal oefencentrum, onder anderen Kevin De Bruyne, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Volgens Gilles De Bilde is er geen reden tot ongerustheid – het ging vooral om

Lees meer »

Volgen senioren binnenkort een e-bikecursus? “Ze denken dat elektrisch fietsen makkelijker is, maar gebruiken hun fiets vaak verkeerd”

Hoe meer we (elektrisch) fietsen, hoe meer fietsongevallen. Lijkt een trieste logica, maar opvallend daarbij: de helft van de fietsdoden van 2021 was ouder dan 65 jaar en vier op de tien reden elektrisch. Vallen die cijfers te voorkomen? “Soms rijdt de fiets met hen, in plaats van omgekeerd”, zegt alvast Jul Cypers (73), lesgever elektrisch fietsen bij seniorenvereniging OKRA.

Lees meer »

Man koopt “crackbabyhond” met gekke lach, blijkt hyena te zijn

Een man postte op TikTok een video waarin hij vertelt online opgelicht te zijn, hij zou een puppy hebben gekocht maar beweert dat het eigenlijk een hyena is. In de video praat hij over de enge lach en het rare uiterlijk van de puppy: “Dit is precies hoe een crackbabyhond eruit zou zien”. Zijn post, onder de naam van @infared_savage,

Lees meer »