Nieuwsfeed

Treinbegeleider slachtoffer van agressie in Mol

Een treinbegeleider van de NMBS is zondag het slachtoffer geworden van agressie op het perron van het station van Mol. Dat bevestigt de NMBS. Verschillende personeelsleden van de spoorwegmaatschappij legden daarop spontaan het werk neer en de trein werd afgeschaft.

Krantenkoppen in België

Chinese president Xi maandag voor staatsbezoek naar Rusland: “Verdieping van hun strategische samenwerking”

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Hij komt maandag voor zijn driedaagse bezoek naar Moskou, melden het Kremlin en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Xi zal er maandag lunchen met de Russische president Vladimir Poetin. Het wordt een informele ontmoeting van de twee leiders. Dinsdag spreken ze elkaar opnieuw tijdens wat onderhandelingen wordt

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. Van Avermaet gaat op zoek naar vijf vroege vluchters – Van Aert: “Zware omstandigheden zijn normaal in mijn voordeel”

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Mélody (33) stelt bucketlist op voor terminaal zieke hond Jenny (9): “Haar laatste maanden moeten fantastisch zijn”

“Elke vrijdagnamiddag ga ik naar de dierenkliniek in Deinze voor een chemobehandeling voor mijn hond Jenny. Die kuur duurt negentien weken en gaat me zesduizend euro kosten.” Het mag duidelijk zijn dat Mélody Diéryckx (33) uit Moorslede een echte dierenvriend is. Nochtans ziet het er niet goed uit voor Jenny, die aan lymfeklierkanker lijdt. De dierenarts geeft haar nog een

Lees meer »

Aanslag in Mechelen mogelijk gevolg van ontvoering van Mo ‘Schedel’ Azzaoui: familielid werd volgens bronnen geregeld gezien met crimineel ‘Smiley’

Is er een link tussen de aanslag in de Jeanne Hellemansstraat in Mechelen en de ontvoering van Mohamed Azzaoui? Formeel gaat het om tweede verschillende onderzoeken maar de speurders kijken wel of de hoofdrolspelers banden hebben. Een familielid uit de Jeanne Hellemansstraat zou een kennis zijn van ‘Smiley’, één van de twee criminelen die volgens de gegijzelde Mohamed Azzaoui er

Lees meer »

Philipsen spreekt van “gemist kans”, ook De Lie moet tevreden zijn met ereplaatsen in Waregem: “Ben nog niet echt een Flandrien”

De Belgische sprinters zijn er niet in geslaagd om mee te strijden voor het podium in Dwars door Vlaanderen. Achter de ongenaakbare Christophe Laporte wisten de Spanjaard Lazkano en de Amerikaan Powless nog voor het peloton te blijven. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) moesten tevreden zijn met een dichte ereplaats.

Lees meer »

Niet alle klanten even begripvol voor stakers bij Delhaize: “Twee mensen vielen mij aan omdat ze niet binnen mochten”

Kwaad, maar vooral heel teleurgesteld zijn de 77 werknemers van de pas vernieuwde Delhaize in Aalst, waar de meesten al tientallen jaren op de teller hebben. “Geen verdediging van onze rechten meer, minder loon, op zondag werken, … Daarvoor hebben we ons dan jaren zo hard ingezet.” Dinsdag na de bijzondere ondernemingsraad, waar de directie werd uitgejouwd, legden personeelsleden spontaan

Lees meer »