Nieuwsfeed

Turkije zet jacht in op bouwaannnemers achter ingestorte gebouwen

16:13 De Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag meldt dat 134 mensen worden onderzocht op hun vermeende verantwoordelijkheid bij de constructie van gebouwen die de aardbevingen niet hebben overleefd.

Krantenkoppen in België

“Niet lullen maar poetsen”: twee vrouwen voeren de Nederlandse boerenkrijg aan en winnen verkiezingen

De BoerBurgerBeweging (BBB) is, zoals verwacht, de winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen en die voor de Nederlandse Eerste kamer. Daarmee revolteren niet alleen de boeren, maar heel het platteland tegen de steden, waar de politiek wordt bepaald. Twee vrouwen – partijleider Caroline van der Plas en lijsttrekker Ilona Lagas – hadden daarbij de teugels in handen.

Lees meer »

KIJK. Helmcamera filmt hoe Oekraïense soldaten op Russische linies afstormen en na vuurgevecht twee Russen gevangen nemen

Oekraïense soldaten hebben op berichtendienst Telegram beelden gedeeld waarop te zien is hoe ze vijandelijke linies bestormen en na een vuurgevecht twee Russische soldaten gevangen nemen. Het videomateriaal werden gemaakt met een camera die op de helm van één van de Oekraïense strijders was vastgemaakt, wat het gevoel geeft dat je zelf ook midden in de strijd zit.

Lees meer »

Auto afgekeurd? Niet alle gebreken moeten meteen hersteld worden

De klachten over lange wachtrijen bij autokeuringscentra blijven zich opstapelen. Dat kan zo niet langer, vindt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Daarom zullen eigenaars van een afgekeurde auto hun herkeuring een jaar kunnen uitstellen. “Voorwaarde is wel dat het gebrek geen invloed heeft op de verkeersveiligheid.”

Lees meer »

Twee scholen, zelfde aanbod en vlak bij elkaar: waarom hebben die dan toch heel andere leerlingen?

De Onderwijzer, die alle middelbare scholen in Vlaanderen onder de loep neemt, maakt duidelijk dat er zelfs bij scholen die maar op een boogscheut van elkaar liggen, grote verschillen zijn. Neem nu het Xaveriuscollege in Antwerpen: net geen 23 procent leerlingen dat thuis geen Nederlands spreekt. Het Koninklijk Atheneum van Deurne, slechts één kilometer verder: 63 procent. En toch hebben

Lees meer »

Mondmasker niet langer verplicht in zorgsector, al kan elke zorginstelling nog steeds eigen regels opleggen

Het dragen van een mondmasker is niet langer algemeen verplicht in de zorgsector. Dat heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid beslist. “Die tijd ligt achter ons”, klinkt het bij federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Het blijft vanaf nu bij aanbevelingen, de ernst afhankelijk van de gezondheidssituatie waarin we ons bevinden. “Wel staat het zorginstellingen vrij om hun eigen regels

Lees meer »

“Het lijkt wel alsof ik meneer zijn persoonlijke rechter aan het worden ben”: Radja Nainggolan riskeert een jaar rijverbod

De openbare aanklager eist een jaar rijverbod tegen ex-Rode Duivel Radja Nainggolan. Hij werd in oktober vorig jaar betrapt toen hij aan het Sportpaleis in Antwerpen zonder geldig rijbewijs rondreed. Hij had in de zomer van 2021 al eens een rijverbod gekregen wegens dronken rijden. Nu riskeert hij een rijverbod van een jaar. Dat had voorkomen kunnen worden als hij

Lees meer »

Ias uit ‘Big Brother’ gestemd, Danny doet opnieuw mee

Een nieuw rondje nominaties bij ‘Big Brother’, dus opnieuw een hoop drama. Vandaag stond er een Belgisch onderonsje op het programma: zowel Jolien, Ali als Ias werden genomineerd. Voor laatstgenoemde bleek de exit onafwendbaar, al werd z’n afwezigheid meteen opgevangen door Nederlander Danny. Om de plotse exit van Chiara te compenseren, kreeg hij van het publiek een tweede kans.

Lees meer »

Bommetje dag voor Michelingids voorgesteld wordt: Stéphane Buyens (63) laat weten dat hij na achttien jaar tweede ster moet inleveren

De nieuwe Michelingids wordt pas maandag voorgesteld, maar de bekende sterrenchef Stéphane Buyens (63) lost nu al een bommetje: zijn Le Fox in de Panne – één van Vlaanderens oudste tweesterrenzaken – verliest een ster. “Ik haalde de eerste in 1987 en de tweede in 2005”, vertelt hij. “Ik snap het niet. We zijn altijd op niveau blijven werken. Jammer

Lees meer »