Nieuwsfeed

Uitgerekend nieuwkomer Kerk bezorgt Antwerp levensbelangrijke zege tegen leider Racing Genk, gelijkmaker sterft in blessuretijd op de lat

Racing Genk kon de winnaar van het weekend worden, maar het bleef als enige van de top vier achter zonder punten. Antwerp kwam met 0-1 winnen – op een diefje, maar dat telt ook. Nieuwkomer Gyrano Kerk besliste de match.

Krantenkoppen in België

Belg bijna zo gelukkig als voor corona

De Belg is bijna zo gelukkig als vóór corona. Dat moet blijken uit het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent in samenwerking met verzekeraar NN. Een bevraging van 1.709 respondenten eind 2022 dicht de gemiddelde Belg een ‘gelukscore’ toe van 6.6 op 10. Dat cijfer zakte tijdens de coronacrisis in het midden van de tweede golf nog naar een dieptepunt van 6.2.

Lees meer »

“Russen hebben oostelijke deel van Bachmoet veroverd”

De Russische Wagner-militie heeft “het hele oostelijke deel” van de stad Bachmoet, het epicentrum van de gevechten in Oost-Oekraïne, ingenomen. Dat meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin woensdag. “Onze eenheden hebben alles ten oosten van de Bachmoetka-rivier onder controle”, aldus Prigozjin in een audioboodschap.

Lees meer »

Nederlands dansgezelschap beëindigt samenwerking met choreograaf die hondendrol in gezicht van recensent smeerde

Het Nederlands Dans Theater in Den Haag schort alsnog de samenwerking met Marco Goecke op. De inmiddels ontslagen hoofdchoreograaf en balletdirecteur van de Staatsoper Hannover, die als ‘associate choreographer’ verbonden was aan NDT, raakte in opspraak nadat hij in de foyer van het Opernhaus Hannover een danscritica van de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung met een dierendrol besmeerd had.

Lees meer »

Zorgverblijf vraagt de stad Gent om kermis rolstoelvriendelijker te maken: “We konden amper één attractie bezoeken”

De Karrekol vzw, een zorgverblijf voor mensen met een meervoudige beperking, wil dat Gent meer inspanningen doet om de Halfvastenfoor ook voor rolstoelgebruikers toegankelijker te maken. Een bezoek gisteren draaide uit op een sisser, ze konden maar één attractie bezoeken. "Er moet meer aandacht voor komen", zegt directeur Jonas Dierckens. De stad belooft al een snelle screening en overleg met

Lees meer »

Aanstaande Tsjechische president vergelijkt Poetin met Hitler

De verkozen Tsjechische president Petr Pavel heeft Kremlinleider Vladimir Poetin vergeleken met Adolf Hitler. “Destijds, voor de Tweede Wereldoorlog, gedroeg Hitler zich op precies dezelfde manier als Poetin zich nu gedraagt tegenover Oekraïne”, zei Pavel zaterdag tijdens een pro-Oekraïense demonstratie met duizenden deelnemers in Praag.

Lees meer »

‘Vrienden’ van Vicky (34) bellen hulpdiensten niet na overdosis, nu riskeren ze tot vijf jaar cel: “Hij duwde toch niet de coke in haar neus?”

Wie treft schuld aan de dood van Vicky Colyn (34)? Dat is de moeilijke vraag waarover de Gentse correctionele rechtbank zich moet buigen. Is ze zelf verantwoordelijk voor de overdosis die ze nam? Of pleegden haar ‘vrienden’ schuldig verzuim, toen ze haar probeerden op te lappen onder de douche, maar ‘vergaten’ de hulpdiensten te bellen? “Je moest het niet aan

Lees meer »

Nicole is zeker dat dierenarts derdegraads brandwonden veroorzaakte bij haar kat: “Maar bewijs dat maar eens aan verzekering”

De verantwoordelijke aanduiden in een verzekeringskwestie is vaak niet evident. Ook bij Nicole van Laer uit Merksem en haar verbrande naaktkat. “Mijn kat liep brandwonden op onder de warmtelamp bij de dierenarts na een ingreep”, vertelt ze bij "De inspecteur” van Radio2. Barbara van Speybroeck van Assuralia, de koepel van verzekeraars, benadrukt dat het in zo een gevallen belangrijk is

Lees meer »

Controversiële influencer Andrew Tate maand langer in de cel

De controversiële influencer Andrew Tate, die onder meer bekendstaat voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken en daden, blijft nog zeker tot eind maart in de cel in Roemenië. Hij werd daar eind december samen met zijn broer Tristan opgepakt op verdenking van mensenhandel, verkrachting en de oprichting van een criminele groepering.

Lees meer »

Betogen: “typisch Belgisch”, maar haalt het ook iets uit?

Zo’n 2.700 tractoren en nog meer boeren uit alle hoeken van Vlaanderen zijn vandaag afgezakt naar Brussel, om hun ongenoegen te uiten. De afgelopen maanden waren er ook geregeld coronaprotesten en klimaatbetogingen. "Meer dan andere Europeanen hebben wij de neiging om op straat te komen als we een mening hebben of boos zijn", zegt politicoloog Stefaan Walgrave.

Lees meer »