Nieuwsfeed

VN erkennen dat slachtoffers beving Syrië in de steek gelaten zijn

De Verenigde Naties erkennen tekortkomingen bij de hulp aan de aardbevingsslachtoffers in het noordwesten van Syrië. De mensen daar zijn tot nu toe in de steek gelaten, aldus VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths op Twitter tijdens een bezoek aan het Syrisch-Turkse grensgebied.

Krantenkoppen in België

Drie truffelzoekers in Syrië gedood, 26 ontvoerd

Er zijn zaterdag drie personen om het leven gekomen en zeker 26 anderen ontvoerd bij een aanslag in het noorden van Syrië die aan terreurgroep IS toegeschreven wordt. Dat het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit het Verenigd Koninkrijk. De slachtoffers waren op zoek naar truffels in de woestijn.

Lees meer »

Bijna 1 miljoen asielvragen in Europa, hoogste aantal sinds 2016

Het voorbije jaar hebben net geen 1 miljoen mensen asiel aangevraagd in de Europese Unie (EU), Noorwegen en Zwitserland. Bij de cijfers zijn de 4 miljoen Oekraïense asielaanvragen niet opgenomen. Het aantal asielaanvragen is met de helft gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, zegt het Europees asielagentschap. Het is ook het hoogste aantal sinds 2016. Onder de vluchtelingen en

Lees meer »

Vlaamse overheid blokkeert toegang tot TikTok op computers en smartphones van personeel

De Vlaamse overheid blokkeert onmiddellijk de toegang tot TikTok op de computers en smartphones van het personeel van de overheid. Dat heeft Digitaal Vlaanderen, het digitaliseringsagentschap van de Vlaamse overheid, beslist op basis van veiligheidsadviezen. Vlaamse overheidsdiensten die zelf hun IT beheren krijgen het advies om dezelfde maatregelen te nemen “en hun medewerkers op te roepen de app te verwijderen”,

Lees meer »

Michel (47) heeft een Toyota Celica uit 1993: “Hij kostte me toen 400.000 Belgische frank, maar is intussen een pak meer waard”

Toen Michel Meeusen inmiddels 23 jaar geleden via-via hoorde dat er een speciale Toyota Celica uit 1993 te koop stond, aarzelde hij geen seconde. Hij had al wel dertig Toyota’s gehad, maar deze kon hij niet aan zich laten voorbijgaan. De auto was niet goedkoop, maar het is toch een goede investering gebleken. “Dit is één van zo’n 5.000 exemplaren

Lees meer »

LIVE. ‘Everything, Everywhere, All At Once’ haalt Oscars binnen aan lopende band, ook ‘All Quiet On The Western Front’ wint beeldje

Vanavond worden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In tegenstelling tot vorig jaar worden alle beeldjes live tijdens de awardshow overhandigd. Zal ‘All Quiet On The Western Front’ zoals verwacht de grote winnaar van de avond worden? En gaat ook België straks met een beeldje aan de haal? Volg hier alles live mee.

Lees meer »