Nieuwsfeed

VN erkennen: slachtoffers aardbeving Syrië in de steek gelaten

De Verenigde Naties erkennen tekortkomingen bij de hulp aan de aardbevingsslachtoffers in het noordwesten van Syrië. De mensen daar zijn tot nu toe in de steek gelaten, aldus VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths op Twitter tijdens een bezoek aan het Syrisch-Turkse grensgebied.

Krantenkoppen in België

Inflatie en hoge grondstofprijzen doen Oosterweelwerken nu al één miljard euro duurder uitvallen: “Riant, maar investeringen blijven noodzakelijk”

Met de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt het grootste bouwproject ooit in ons land gerealiseerd. En daar hangt natuurlijk ook een (fors) prijskaartje aan vast. Bouwheer Lantis verwachtte dat de werken ongeveer 4,5 miljard euro zouden kosten. Maar door inflatie en prijsstijgingen bedraagt de totaalkost nu al 5,4 miljard euro, zo blijkt.

Lees meer »

“De mannen van belang die ‘zuppen’ en ‘poepen’”: een blik op de ‘hoogstudentenclubs’ in de aanloop naar het Reuzegomproces

“Onafhankelijke studentenclubs zijn vaak brutaler en rechtser en trekken een ander publiek aan dan faculteitskringen. Ze voelen zich vaak verheven boven andere studenten.” Dat zegt voormalig rector van de KU Leuven Rik Torfs. Wie zijn die clubs die eerstejaarsstudenten behandelen als onderdanen? Aan de vooravond van het proces rond de dood van Sanda Dia (20) doken wij in het studentenleven

Lees meer »

Belgisch Kampioenschap gravelfietsen in Oud-Heverlee wordt meteen ook Europees Kampioenschap

Het eerste Belgisch Kampioenschap Gravel ooit, op zondag 1 oktober, wordt tegelijk het allereerste Europees Kampioenschap gravel in Oud-Heverlee. Organisator Golazo heeft daarover een akkoord met de UEC, de Europese Wielerfederatie. Het Zoet Water in Oud-Heverlee wordt de start- en aankomstplaats. “Een hele uitdaging”, zegt schepen van sport Katrien Timmermans (CD&V). “Dit is nieuw voor ons, zo’n groot evenement, maar

Lees meer »

Kan Xi vrede brengen?

Tijdens het bezoek van Xi Jinping aan Poetin staat de oorlog in Oekraïne op de agenda. Tot nu toe zijn er weinig tekenen dat Peking met een voorstel kan komen waarover de Oekraïners willen praten.

Lees meer »