Nieuwsfeed

Voormalig buitenlandminister Christodoulides nieuwe president van Cyprus

Nikos Christodoulides (49), een voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Cyprus, is officieel uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen in zijn land. Hij heeft het gehaald met 51,8 procent van de stemmen, zijn uitdager Andreas Mavrogiannis (66) haalde 48,2 procent. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt, nadat 97 procent van alle uitgebrachte stemmen zijn geteld.

Krantenkoppen in België

Bankencrisis: hoe zorg je ervoor dat je geld altijd veilig staat? “Kies niet voor het spaarboekje met de hoogste rente”

De storm in de bankensector maakt menig spaarder ongerust. Eerst haalden Amerikanen voor ruim 100 miljard dollar af bij hun banken. Maar met de paniek bij Credit Suisse en Deutsche Bank bereikte de bankencrisis ook Europa. Waar steek je jouw geld best wanneer je het wil beschermen tegen een bankencrisis? Onze geldexpert Pascal Paepen geeft 10 concrete adviezen: “Wees waakzaam,

Lees meer »

Elia versterkt “ruggengraat van Belgische stroomnet” tussen Kruibeke en Dilbeek

Netbeheerder Elia is gestart met de versterking van hoogspanningslijn Mercator-Bruegel, tussen Kruibeke en Dilbeek. De elektriciteitsdraden en hoogspanningsmasten moeten daarbij versterkt of vervangen worden, zodat ze meer stroom kunnen transporteren. “Doordat er meer wordt overgeschakeld op elektriciteit en hernieuwbare energie, moet ook de hoogspanningslijn die omschakeling aankunnen”, zegt Simon November van Elia.

Lees meer »

Is Maksim Stojanac van ‘#LikeMe’ Leeuw in ‘The Masked Singer’? “Mijn vrienden bellen mij bijna constant met die vraag”

Vier jaar geleden leerde Vlaanderen Maksim Stojanac kennen als de knappe hunk ‘Vince Dubois’ in ‘#LikeMe’, maar nu wordt het tijd dat we ook de echte Maksim leren kennen. Na zijn solodebuut vorig jaar, met zijn eerste album ‘MAKSIM’, volgt nu de single ‘Onder Invloed’. Daarmee wordt een tweede plaat dus bevestigd. Hij stelde zijn nieuwste werk voor door een

Lees meer »

Verdwijnt de kassierster door de zelfkassa? “Gewoon vertrekken met je aankopen terwijl het geld automatisch van je rekening gaat, wordt mogelijk de toekomst”

Technologie neemt steeds meer taken over. Dat merk je al bij de bank, met online banking apps, en in de supermarkt, waar je steeds vaker zelf je aankopen scant. In de Verenigde Staten zouden er door die zelfscankassa tegen 2031 tien procent minder kassamedewerkers zijn, maar wat betekent dat voor ons land? Staan hier ook steeds meer jobs van caissière

Lees meer »

Herman De Croo schenkt extra pensioen aan Stichting Tegen Kanker

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (85) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Het gaat om een bedrag van ongeveer 125.000 euro. De Croo doet dat niet om zijn geweten te zuiveren, zegt hij zelf, maar om aan te tonen dat het hem nooit om het geld te doen is

Lees meer »

Tienduizenden Israëli’s demonstreren tegen hervorming rechtssysteem

Tienduizenden mensen zijn zaterdag op straat gekomen in Israël om te betogen tegen de geplande hervorming van de rechterlijke macht. Het gaat al om de tiende achtereenvolgende zaterdagavond van protest. Alleen al in de kuststad Tel Aviv gingen ongeveer 145.000 demonstranten de straat op, in Haifa ongeveer 50.000. Ook in Jeruzalem, Beersheba, Eilat en verschillende andere steden werd tegen de

Lees meer »

Jan Verheyen blikt terug op zijn carrière: “Mensen vonden mij arrogant, maar in Hollywood zijn de scherpe kantjes er afgevijld”

Het is een dubbel jubileum-jaar voor Jan Verheyen: zaterdag viert hij zijn 60ste verjaardag en heeft de regisseur welgeteld 20 films op zijn naam staan. Hij beseft dan ook dat hem minder tijd rest dan hij al achter de kiezen heeft. Vanaf deze zomer drukt Verheyen daarom even op de pauzeknop. De filmregisseur vertelt openhartig aan ‘Primo’ over zijn carrière,

Lees meer »