Nieuwsfeed

Voormalig buitenlandminister Christodoulides uitgeroepen tot nieuwe president van Cyprus

Nikos Christodoulides (49), een voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Cyprus, is officieel uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen in zijn land. Hij heeft het gehaald met 51,8 procent van de stemmen, zijn uitdager Andreas Mavrogiannis (66) haalde 48,2 procent. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt, nadat 97 procent van alle uitgebrachte stemmen zijn geteld.

Krantenkoppen in België

Besparen op laagste pensioenen, werkloosheidsuitkering en leefloon en meer accijnzen op tabak: hierover zit de regering samen

Wanneer u dit leest, buigen de federale topministers zich opnieuw over de begroting van 2023 én 2024. Naar verwachting wordt het een nieuw rondje armworstelen over de minimumpensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen en andere sociale uitkeringen. Maar ook twee nieuwe bedrijfsbelastingen en twee accijnsverhogingen loeren om de hoek. Wat ligt er precies op tafel?

Lees meer »

Dassen en treinsporen gaan niet goed samen

Een dassenburcht veroorzaakt in Nederland problemen voor de spoorwegen. Een week lang zullen geen treinen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch. ‘Onlangs was er in Vlaanderen een gelijkaardig incident’, zegt spoorwegbeheerder Infrabel.

Lees meer »

Wyoming eerste Amerikaanse staat die abortuspil verbiedt

In de Verenigde Staten is Wyoming vrijdag de eerste staat geworden die abortuspillen verbiedt. Dat schrijft de krant The New York Times. De beslissing past binnen een groeiende druk vanuit de conservatieve staten en anti-abortusgroepen om abortus met medicatie te verbieden, de methode die in de VS het vaakst gebruikt wordt om zwangerschappen af te breken.

Lees meer »

Tien jaar na ‘roof van de eeuw’ gaan laatste verdachten vrijuit: hoe kan dat? En zullen daders ooit nog gevat worden?

Tien jaar na de spectaculaire diamantroof op de luchthaven van Zaventem, waarbij een achtkoppig commando aan de haal ging met een buit ter waarde van bijna 38 miljoen euro, zijn de laatste vier verdachten in beroep vrijgesproken. Veertien anderen werden in eerste aanleg al vrijgepleit, waardoor de zaak over de ‘roof van de eeuw’ onbestraft blijft. Wat is er fout

Lees meer »

KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevolle Orval-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”

Een ordinaire dief is gisteren gefilmd geweest toen hij ‘s nachts bij café Bij Boeres in Wezemaal een emaille reclamebord van het biermerk Orval van de gevel haalde. Oud-burgemeester Dirk Claes ziet is daarmee een waardevolle herinnering aan zijn overleden broer kwijt. “Elke donderdag klinken we nog met een Orval op hem.” De verdachte leek slecht te been en nam

Lees meer »

Nederlandse prof dropt bommetje: 1 op de 3 medische studies is ‘fake’. “In het beste geval weggesmeten geld, in het slechtste geval ronduit gevaarlijk”

Miljoenen patiënten wereldwijd krijgen foute of nodeloos dure behandelingen doordat de wetenschappelijke studies waarop ze gebaseerd zijn, compleet verzonnen zijn. Dat zegt de Nederlandse professor Ben Willem Mol, die zich de voorbije tien jaar verdiepte in het probleem. “Neem nu groeihormoon bij een ivf-behandeling: volgens de wetenschappelijke literatuur helpt dit om zwanger te raken. Welnu, de helft van de studies

Lees meer »