Nieuwsfeed

Wat eet je best (niet) als je sneller wil herstellen van griep? “Deze smaakmaker kan al verschil maken”

Nu we op weg zijn naar een tweede piek in de griepepidemie is het misschien interessant om te weten wat je kan doen om er zo snel mogelijk vanaf te geraken. Voel je je ellendig? Dan zijn er gelukkig enkele voedingsmiddelen die je kunnen helpen sneller te herstellen. En wat eet je best niét als je jezelf niet kiplekker voelt? Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul zet het allemaal op een rijtje.

Krantenkoppen in België

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte over het Europese succes en het fenomeen Orban: “Gift is een speciale speler én dat moet hij blíjven tonen”

“Het was wonderbaarlijk.” Een dag na de triomf in Istanboel glunderde voorzitter Ivan De Witte nog steeds. ‘Zijn’ AA Gent pronkt in een een Europese kwartfinale – alsjeblieft. “Onze potentiële investeerders gebruikten superlatieven.” En wat betreft Orban? “Het is te vroeg om te spreken over een transfer naar een grote competitie.”

Lees meer »

“Ik heb twaalf uur aan een stuk gehallucineerd.” Wij spraken Karel Sabbe na zijn onmenselijke inspanning (maar maandag is hij gewoon weer tandarts)

De laatste twaalf uren waren zijn hersenen compleet uitgeschakeld en hoorde en zag hij ingebeelde mensen langs het parcours. Karel Sabbe wist niet eens meer dat hij aan een wedstrijd deelnam. De wil van de ultraloper nam het echter over; waardoor hij als eerste Belg en 18de deelnemer ooit de Barkley Marathons tot een goed einde bracht. “Dit wordt terecht

Lees meer »

Vlaamse regering bereikt akkoord in stikstofdossier

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt in het stikstofdossier. Dat laat minister-president Jan Jambon (N-VA) weten via Twitter. Eerder deze week liepen de spanningen tussen regeringspartijen N-VA en CD&V hoog op, omdat CD&V niet wilde instemmen met een voorstel dat eerder op tafel lag. Er komen nu bijkomende onderzoeken over de knelpunten die moeilijk lagen voor CD&V.

Lees meer »

378 radicaliseringsdossiers bij Vlaamse justitiehuizen sinds 2015

Sinds 2015 hebben de Vlaamse justitiehuizen 378 terrorisme- en radicaliseringsdossiers opgevolgd. Dat heeft Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) gezegd in het Vlaams Parlement. Van de 70 nog lopende dossiers gaat het in 50 gevallen om islamitisch extremisme. De N-VA-minister herhaalt haar oproep aan het federale niveau en het federale college van procureurs-generaal om in élk geval verplichte opvolging

Lees meer »

Alsnog zomertijd in verdeeld Libanon na verrassend uitstel

Libanon gaat toch officieel over op de zomertijd na een verrassend uitstel. Waarnemend premier Najib Mikati maakte een ommezwaai. De moslim-politicus verschoof vorige week de invoering van de zomertijd naar 20 april als de islamitische vastenperiode ramadan afloopt, maar hij komt daar nu op terug. In heel Libanon wordt woensdagnacht alsnog de klok een uur vooruit gezet.

Lees meer »

Lesbische moslima Hind Eljadid vindt politiebewaking aan De Roma geen optie: “Onze iftar is een feest, geen risicovolle voetbalmatch”

De Antwerpse schrijfster en woordkunstenares Hind Eljadid betreurt dat De Roma en Merhaba vzw hun iftar voor moslims uit de lgbtqia+-gemeenschap afgelasten. Maar ze begrijpt de beslissing voor 100 procent. Eljadid is moslima en lesbisch en zou zelf ook de iftar gaan vieren in De Roma. "Ik vind het zeer jammer dat het niet doorgaat. Maar het is een weloverwogen

Lees meer »

Chris (62) werkte als ‘meewerkend echtgenoot’ maar raakte pensioenrechten kwijt door scheiding: “Van 500 euro per maand kan niemand rondkomen”

Apotheker Chris Bulteel (62) uit Tienen heeft volgens MyPension recht op een wettelijk pensioen van… 502 euro. Dat is het gevolg van zijn jarenlange statuut als meewerkende echtgenoot in combinatie met een scheiding en tweede huwelijk. Hoe komt het dat je pensioenrechten kan kwijtspelen bij een scheiding?En wat als je later hertrouwt? Pensioenexperte Ria Janvier (UAntwerpen) analyseert het verhaal van

Lees meer »