Nieuwsfeed

‘We hebben de Syriërs in de steek gelaten’

De coördinator van de VN-noodhulp, Martin Griffiths, zei zondag aan de Turks-Syrische grens dat ‘we ons falen in Syrië zo snel mogelijk moeten rechtzetten’. In Syrië komt de inter­nationale hulpverlening nog altijd maar mondjesmaat op gang.

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

“Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het

Lees meer »

DUITSLAND-BELGIË. Duitsers op hun hoede voor Lukaku: “Als hij speelt, gaan we ons zeker aanpassen. Hij is gewoon wereldklasse”

Na de 0-3-zege in Zweden volgt morgen de volgende afspraak voor de Rode Duivels. In Keulen staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Duitsland. Vanochtend trainden de Duivels nog een laatste keer in Tubeke, om 18u staan Tedesco en Casteels de pers te woord. Volg de aanloop naar Duitsland-België en uiteraard het duel zelf op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

LIVE. “Geen enkele ouder hoort zijn kind te begraven”: Proces over dood Sanda Dia (20) start in Antwerps hof van beroep, 18 leden van Reuzegom staan terecht

Het proces tegen 18 leden van de voormalige Leuvense studentenclub Reuzegom hervat maandagochtend. Dat gebeurt in het Antwerpse hof van beroep. De rechtszaak – die vorig jaar in Hasselt was begonnen – werd in april stilgelegd, omdat de voorzitster vond dat ze niet kon oordelen over het volledige doopritueel. De eerste twee dagen zullen de burgerlijke partijen aan het woord

Lees meer »