Nieuwsfeed

“Wouter buiten”: harde kern Anderlechtfans bekladden Lottopark, ook toegangspoorten gesaboteerd

Aan het Lottopark in Anderlecht zijn hekken en panelen beklad. "Niet genoeg, Wouter buiten" en "Coucke/Wouter buiten" stond er op het hek rondom het stadion. Sommige toegangspoorten werden ook gesaboteerd.

Krantenkoppen in België

Concurrentie voor de klassieke banken: deze nieuwe financiële spelers slaan steeds meer aan bij de jonge bevolking

De laatste jaren staken een aantal nieuwe aanbieders van financiële diensten de kop op in ons land. Ze luisteren naar namen als N26, Revolut, Bunq en Swoon en worden neobanken genoemd. Ze hebben gemeen dat ze vanuit het buitenland werken, slechts een beperkt aantal diensten aanbieden, alles via de smartphone regelen en doorgaans goedkoop zijn. Spaargids.be pluist uit waar je

Lees meer »

Partij van premier Kallas wint parlementsverkiezingen Estland

De centrumrechtse Hervormingspartij van premier Kaja Kallas heeft de verkiezingen in Estland zondag met een ruime marge gewonnen. De partij kreeg 31,6 procent van de stemmen volgens de bijna volledige verkiezingsuitslagen. De rechts-populistische partij EKRE kreeg 16 procent van de stemmen en werd tweede. De gematigd linkse Centrumpartij van oud-premier Juri Ratas werd derde met 14,7 procent van de stemmen.

Lees meer »

Schotse boer filmt zeldzame ‘sneeuwtornado’

Het noorden Verenigd Koninkrijk werd vorige week getroffen door een sneeuwstorm. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’. Zijn vrouw had zijn telefoon bij en kon het ongewone tafereel vastleggen. Bekijk het hierboven.

Lees meer »

Herent moet 35.000 euro extra terugbetalen na subsidiefraude: “Bestuur heeft onterechte prestatie-uren en kosten ingediend”

Herent moet in totaal 119.978,03 euro terugbetalen aan het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen na belangenvermenging en subsidiefraude. Eerder werd al duidelijk dat het gemeentebestuur bijna 85.000 euro moest ophoesten na controle van de inspectiedienst van het Agentschap zelf. Zij vorderen nu het resterend uitgekeerd subsidiebedrag terug op basis van de forensische doorlichting van Audit Vlaanderen.

Lees meer »

REPORTAGE. In dit Henegouwse dorpje gaat het gruwelhuis van Dutroux tegen de grond: “We willen de bladzijde omdraaien”

Met witte pakken tegen het asbest en met behulp van een kraan, zijn vier arbeiders in het Henegouwse Sars-la-Buissière sinds maandagochtend bezig met het slopen van Dutroux’ huis. Bijna 27 jaar nadat Julie en Mélissa in het dorp met slechts 830 inwoners levenloos werden teruggevonden. “Jarenlang waren we ongewild een trekpleister voor ramptoeristen. Dat moest stoppen.”

Lees meer »

Klimaatverandering kan Duitsland 900 miljard kosten tegen 2050

Tegen 2050 kan de klimaatverandering Duitsland 900 miljard euro kosten. Dat blijkt maandag uit een studie, waarvoor verscheidene ministeries de kostprijs van uiteenlopende niveaus van klimaatopwarming onderzochten. In het goedkoopste scenario komt Berlijn er vanaf met 280 miljard euro, maar de onderzoekers wijzen er wel nog op dat het prijskaartje “veel hoger kan zijn dan de scenario’s in het model

Lees meer »

KIJK. Strijd om Bachmoet blijft duren: veldhospitaal verzorgt Oekraïense soldaten om hen meteen weer naar front te sturen

De slag om de Oekraïense stad Bachmoet blijft in hevigheid woeden. Elke dag gooien Russische huurlingsoldaten van de Wagner-groep gevangenen en troepen in de strijd om deze symbolische stad te veroveren. Ook Oekraïne laat zich gelden en verzet zich tot het uiterste om deze slag niet te verliezen. Dat zorgt dagelijks voor honderden slachtoffers en tal van gewonden. Terwijl Rusland

Lees meer »

S&P bevestigt AA-rating België

Door een “veerkrachtige economie” en een “sterke arbeidsmarkt” zijn de risico’s voor de Belgische overheidsfinanciën beperkt. Dat zegt het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor’s (S&P) vrijdag. Het bevestigde zijn inschatting van de kredietwaardigheid van België op ‘AA’.

Lees meer »

Elf EU-lidstaten willen nucleaire samenwerking versterken

In de marge van een informele bijeenkomst van de Europese energieministers in Stockholm hebben 11 lidstaten dinsdag aangekondigd dat ze nauwer willen samenwerken om nucleaire energieprojecten te ontwikkelen. Ze bestempelen kernenergie als een belangrijke hefboom voor de decarbonisatie van de economie en de vrijwaring van energiebevoorrading.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht.

Lees meer »

16-jarige opgepakt die plannen had voor terroristische aanslag

Een 16-jarige jongen is afgelopen vrijdag opgepakt omdat hij plannen had voor een terroristische aanslag. Dat is bevestigd door het Leuvense parket. ‘Er loopt onderzoek nadat info naar voren kwam over een jongen die een terroristische aanslag wou plegen’, zegt persmagistraat Sarah Callewaert. ‘Momenteel zijn er voorwaarden opgelegd door het jeugdparket.’

Lees meer »