Nieuwsfeed

Zeilbootje raakt vast in havengeul Blankenberge net voor start baggerwerken

In de havengeul van Blankenberge is een zeilbootje vastgeraakt in het zand. Door zware verzanding moesten de opvarenden van het bootje even geduld oefenen maar er was nooit echt gevaar. Deze week beginnen de baggerwerken, want door de zware regen van vorige maand ligt er weer te veel zand in de geul.

Krantenkoppen in België

Oproep | Hoe kijkt u als zestigplusser naar de toekomst?

De Koning Boudewijnstichting bevroeg zestigplussers naar hun toekomstbeeld. Daar komt een zeer gemengd beeld uit naar voren: sommigen zijn overtuigd van een goede of zelfs meer zorgeloze ‘oudere dag’, anderen maken zich net wél veel zorgen. We zijn benieuwd hoe u als zestigplusser naar uw toekomst kijkt, en waarom.

Lees meer »

Robots zullen 40 procent van huishoudelijke taken overnemen: “Goed voor gendergelijkheid, slecht voor kloof tussen arm en rijk”

Kijk jij elke week op tegen huishoudelijke taken zoals dweilen of boodschappen doen? Dan brengt de toekomst misschien wel redding. Door de revolutie in de kunstmatige intelligentie zouden robots zo’n 40 procent van alle huishoudelijke taken kunnen overnemen. Heel wat experts denken dat we binnen een tiental jaar overal slimme apparaten zullen gebruiken. Maar wat betekent dit voor gendergelijkheid of

Lees meer »

Sandrine als derde backingzangeres mee met Gustaph naar Songfestival: “Hadden we aan elkaar beloofd”

Zanger Gustaph heeft de videoclip voorgesteld van zijn Songfestivalnummer "Because of you", en daarin is Sandrine Van Handenhoven te zien als derde backingzangeres. Sandrine gaat mee naar het Songfestival in Liverpool, samen met de twee achtergrondzangeressen die er al bij waren tijdens "Eurosong". Dat heeft Gustaph verteld in "Goeiemorgen Morgen" op Radio2, waar de clip van zijn nummer in première

Lees meer »

91-jarige vrouw treft twee inbrekers aan in woning

In Sint-Lievens-Houtem heeft een 91-jarige vrouw zaterdag twee inbrekers aangetroffen in haar huis. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De dame hoorde een ongewoon lawaai in haar woning, die erg landelijk is gelegen. Ze ging kijken en trof twee inbrekers aan.

Lees meer »

Filezwaarte was in januari terug op niveau van voor coronapandemie

De filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaams Gewest is afgelopen maand opnieuw tot het peil van voor de coronapandemie geklommen. Afgelopen januari was de gemiddelde omvang van de files ongeveer gelijk aan het cijfer van januari 2019, het laatste “normale” jaar voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Spotify lanceert persoonlijke virtuele dj

Spotify heeft een AI-dj in zijn app verwerkt. De computergestuurde dj met “verbluffend realistische” stem stelt op basis van muzieksmaak en luistergeschiedenis een persoonlijke setlist op. De eerste versie van de gloednieuwe functie is vanaf gisteren beschikbaar in het Engels voor Spotify Premium-gebruikers in de VS en Canada.

Lees meer »