Nieuwsfeed

Zuhal Demir is familie verloren bij aardbeving in Turkije: ‘Als het lukt, wil ik naar daar’

.

Krantenkoppen in België

Vader en broer eren overleden Bert op wel heel bijzondere wijze: “Onze molen op tv tijdens de koers: dat zou het ultieme eerbetoon zijn”

Bert Demol (37) uit Lo-Rening stierf heel plots, aan een longembolie. Nu, bijna anderhalf jaar later, zijn Ronny en Berre, zijn vader en zijn broer, klaar met hun eerbetoon: een levensechte windmolen, gebouwd bij het ouderlijk huis. Ze hebben al graan gemalen, al brood gebakken, ter ere van Bert. Maar de kers op de taart volgt hopelijk dit weekend. “Gent-Wevelgem

Lees meer »

Miljoenenfraudeur die schietpartij in scène zette: Amerikaanse advocaat Alex Murdaugh (54) schuldig aan moord op eigen vrouw en zoon

De beruchte Amerikaanse ex-advocaat Alex Murdaugh is na een wekenlang proces schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en zoon. De 54-jarige Murdaugh schoot zijn echtgenote Maggie (52) en zijn zoon Paul (22) op 7 juni 2021 dood met een jachtgeweer. De voormalige topjurist riskeert nu een celstraf van 30 jaar tot levenslang. Murdaugh, die ook wordt beschuldigd van

Lees meer »

Vrachtwagen met 343 migranten waaronder vele minderjarigen ontdekt in Mexico

In het zuidoosten van Mexico zijn in een geparkeerde vrachtwagen 343 migranten, onder wie ook meer dan 100 niet-begeleide minderjarigen, aangetroffen. Dat heeft het Nationaal Instituut voor Migratie (INM) maandag plaatselijke tijd bekendgemaakt. De vrachtwagen, die voldoende geventileerd was, was de avond voordien opgemerkt op een landweg in de buurt van de gemeente Acayucan, in de staat Veracruz.

Lees meer »

IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de

Lees meer »

“Het is nooit te laat om te leven”: Nadine (68) versloeg drie keer kanker, maar haar levenskracht blijft onverwoestbaar

2004, 2010, 2013 en 2020. Dat zijn de jaartallen waarin Nadine Van Parys (68) te horen kreeg dat er tumoren in haar lichaam waren ontdekt. Vier keer was de diagnose borstkanker. De laatste twee keer nadat haar beide borsten al waren geamputeerd. Maar telkens weer pareerde Nadine die verschrikkelijke aanvallen op haar lichaam met een onverwoestbare levenskracht. “Neen, ik ben

Lees meer »

China mikt op groei van 5 procent

09:20 Tijdens de opening van het jaarlijkse Chinese Volkscongres maakte vertrekkend premier Li Keqiang bekend dat het land voor komend jaar naar een ‘bescheiden’ groei nastreeft van 5 porcent.

Lees meer »

Recent gepensioneerde vrouwen krijgen kwart minder pensioen dan mannen

De pensioenkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt 23 procent, in het nadeel van vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van PensionStat.be, die maandag werden voorgesteld door minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Het cijfer is enkel van toepassing op recent gepensioneerden. De pensioenkloof bij reeds langer gepensioneerden is allicht nog een pak groter.

Lees meer »

Is Maksim Stojanac van ‘#LikeMe’ Leeuw in ‘The Masked Singer’? “Mijn vrienden bellen mij bijna constant met die vraag”

Vier jaar geleden leerde Vlaanderen Maksim Stojanac kennen als de knappe hunk ‘Vince Dubois’ in ‘#LikeMe’, maar nu wordt het tijd dat we ook de echte Maksim leren kennen. Na zijn solodebuut vorig jaar, met zijn eerste album ‘MAKSIM’, volgt nu de single ‘Onder Invloed’. Daarmee wordt een tweede plaat dus bevestigd. Hij stelde zijn nieuwste werk voor door een

Lees meer »