Nieuwsfeed

26.117 leerlingen geschorst vorig jaar: Groen bezorgd over “problematisch cijfer”

Er zijn meer en meer leerlingen in het secundair, maar ook in het lager onderwijs, die tijdelijk of permanent worden geschorst. Een zorgwekkende evolutie, vindt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen). Deze kinderen verdienen meer zorg en omkadering.

Krantenkoppen in België

Gentse projecten vallen in de prijzen op Belgian Building Awards

Op Batibouw kregen twee Gentse architectuurprojecten een Belgian Building Award, een derde project kreeg een eervolle vermelding. Het Gentse architectenbureau Vens Vanbelle won een prijs voor de renovatie van een rijhuis. XDGA uit Brussel won met ‘Melopee’, dat is een schoolgebouw in Gent en kreeg een eervolle vermelding voor de renovatie van het Wintercircus.

Lees meer »

Chinese zakenman Guo Wengui opgepakt in New York

De Chinese zakenman Guo Wengui is woensdag (lokale tijd) opgepakt in New York op verdenking van megafraude. De 52-jarige Wengui, die eigenlijk Ho Wan Kwok heet maar ook de naam Miles Guo gebruikt, woont al jaren in zelf-verkozen ballingschap in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”

De culinaire week begon in het Antwerpse op z’n zachtst gezegd bewogen, toen Michelin – naast nieuwe sterren voor Misera en Glass – ook onverwacht de ster afnam van twee zaken in de provincie. Bij Eyckerhof in Bornem en Vintage in Kontich kregen ze meteen een telefoontje van iemand die dat rotte gevoel maar al te goed kent: chef Wouter

Lees meer »

Vrouw (41) steekt vriend met mes in hals: “Anders had hij mij afgemaakt”

Een 41-jarige vrouw uit Turnhout heeft haar vriend tijdens een hoogoplopende ruzie met een mes in de hals gestoken. Nadien bracht ze haar slachtoffer zelf naar het ziekenhuis. De vrouw werd gearresteerd, nadat de spoedarts de politie verwittigde. “Het scheelde maar een paar millimeter of het slachtoffer had hier niet meer gezeten”, zegt zijn advocate. Toch riskeert hij ook zelf

Lees meer »

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway lijdt miljardenverlies

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft vorig jaar een verlies geleden van 5,7 miljard euro. De afgelopen jaren fuseerde het Nederlandse Takeaway.com met Just Eat en nam dat gecombineerde bedrijf zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub over. Die deals zijn nu op papier miljarden euro’s minder waard geworden, wat tot het miljardenverlies leidt.

Lees meer »

Schurft is aan opmars bezig, richtlijnen op komst voor aanpak: “Kinderen mogen er gewoon mee naar school”

Scabiës of schurft, een overdraagbare huidaandoening die jeuk veroorzaakt, is aan een gestage opmars bezig. Daarom worden er nieuwe richtlijnen opgesteld in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo weten bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven wat ze moeten doen als het opduikt. “Er is geen acute uitbraak, maar door die stijgende tendens moeten we wel extra ons best doen om

Lees meer »

Organisatie de Ronde vraagt ‘bergen’ respect voor politie en seingevers: “Zonder hen geen koers en geen volksfeest”

De Ronde van Vlaanderen 2023 staat in het teken van respect voor de politie en de signaalgevers, die steeds vaker met ongepast gedrag van supporters en weggebruikers worden geconfronteerd. In herberg Den Obus, op de top van de Volkegemberg in Oudenaarde, hebben organisator Flanders Classics en provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter de campagne ‘De koers in goede banen leiden,

Lees meer »