Nieuwsfeed

Drie skiërs omgekomen in Franse Alpen

Drie mensen zijn zondag omgekomen bij afzonderlijke ski-ongevallen in de Savoie en de Haute-Savoie in de Franse Alpen. Dat melden de bergreddingsdiensten.

Krantenkoppen in België

Van faal- en vliegangst tot hypochondrie: psychologe beantwoordt lezersvragen over angststoornissen

Iedereen voelt weleens angst. Voor ziekte, spinnen, een presentatie of examen… onze schrikbeelden nemen tal van vormen aan. Maar wat als angst je leven gaat beheersen? Barbara Depreeuw, klinisch psycholoog en gedragstherapeut bij het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel, beantwoordt 16 concrete vragen van lezers over hun fobie. “In de oertijd was angst zinvol, maar nu is het in de

Lees meer »

Chinese president Xi maandag voor staatsbezoek naar Rusland: “Verdieping van hun strategische samenwerking”

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Hij komt maandag voor zijn driedaagse bezoek naar Moskou, melden het Kremlin en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Xi zal er maandag lunchen met de Russische president Vladimir Poetin. Het wordt een informele ontmoeting van de twee leiders. Dinsdag spreken ze elkaar opnieuw tijdens wat onderhandelingen wordt

Lees meer »

Geschiedenis in Californië: Hollywoodbord ziet sneeuwvlokjes

Amerikaanse media melden vrijdag door een winterstorm ongebruikelijke taferelen in het zuiden van de staat Californië. In Los Angeles zijn bij het iconische Hollywoodbord voor het eerst in decennia sneeuwvlokken gesignaleerd. Noordelijker, in San Francisco, werd de laagste temperatuur in 132 jaar gemeten: vrijdagochtend (lokale tijd) bleef het kwik er steken op 4 graden.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over moord op 12-jarig Duits meisje: “Beste vriendin stak haar tot 30 keer toe met een mes”

In Freudenberg, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, werd een 12-jarig meisje vermoord door twee andere leeftijdsgenootjes. De minderjarige meisjes van 12 en 13 hebben hun misdaad reeds bekend. Steeds meer details komen nu naar boven in deze zaak. De oudste van de twee daders zou volgens Duitse media de beste vriendin van Luise zijn. Ze stak Luise neer na een

Lees meer »

Familie opgelucht na levenslange celstraf voor IS-terrorist die Ann-Laure (31) doodreed: “Maar de pijn zal altijd blijven”

In New York is Sayfullo Saipov maandag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De IS-terrorist uit Oezbekistan reed op 31 oktober 2017 in Manhattan met een gehuurde vrachtwagen in op fietsers. Bij de gruwelijke aanslag kwam de jonge mama Ann-Laure Decadt (31) uit Oostnieuwkerke om het leven, samen met zeven andere slachtoffers. De familie is opgelucht dat het proces achter de

Lees meer »

KIJK. Lisa en Ben delen eindelijk hun eerste kus in ‘Lisa’

Wat de fans van ‘Lisa’ al eerder zagen aankomen, is vanavond gebeurd. Na een troostend gesprek met Ben (Michiel De Meyer), de fysiotherapeut van Jonas (Oscar Willems), volgde Lisa (Tinne Oltmans) impulsief haar hart. De twee deelden hun eerste kus. Is Lisa haar grote liefde Jonas dan al vergeten en is er ruimte voor een nieuwe man in haar leven?

Lees meer »