Nieuwsfeed

Elke dag worden twintig kinderen van school gestuurd: “Deze jongeren zijn vogeltjes voor de kat”

Het aantal kinderen en jongeren dat geschorst en definitief uitgesloten wordt op school neemt fors toe. Elke schooldag worden niet minder dan twintig leerlingen aan de deur gezet. Er is onmiskenbaar een link met welzijn. “Deze jongeren zijn vogeltjes voor de kat.”

Krantenkoppen in België

LIVE. Wat houdt migratiedeal precies in? Volg hier de persconferentie van staatssecretaris Nicole De Moor en premier Alexander De Croo

Het kernkabinet is het in de nacht van woensdag op donderdag eens geworden over een migratiedeal. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open VLD) zullen deze “belangrijke stap naar een gecontroleerd en rechtvaardig migratiebeleid” om 10 uur voorstellen. De persconferentie is hier live te volgen.

Lees meer »

Tientallen gewonden na aardbeving in Iran

In het noordwesten van Iran zijn bij een aardbeving tientallen mensen gewond geraakt. Volgens Iraanse media deed de schok zich in de nacht van donderdag op vrijdag voor nabij de stad Khoy. Het Amerikaanse seismologische instituut USGS meldde dat de beving een kracht had van 5,6.

Lees meer »

Nicole Scherzinger haalt vriend op podium en die gaat helemaal los: “Geef hem al jullie liefde, hij is wat verlegen!”

Tijdens haar optreden op het Sydney WorldPride festival haalde Nicole Scherzinger (44) plots haar vriend op het podium. De voormalige Pussycat Dolls-zangeres deed alsof Thom Evans (37) eerst nog wat verlegen was, maar al snel bleek het tegenovergestelde waar. Nadat de danseressen Evans’ shirt uittrokken, ontpopte hij zich tot de ster van de avond. Al dansend maakte hij met zijn

Lees meer »

De pijnlijke gelijkenis tussen de loopgravenoorlog in Oekraïne en WOI: “Als je de beelden in zwart-wit zet, kunnen ze uit ’14-’18 komen”

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door. De ogen zijn de laatste weken gericht op het strijdtoneel in Bachmoet, maar het evolueert daar niet snel. Stapsgewijs wordt er elke week een paar meter terrein veroverd of heroverd en in de tussentijd moeten soldaten schuilen in de loopgraven. En in die loopgraven zien analisten een parallel met de Eerste Wereldoorlog, maar

Lees meer »

LIVE TIRRENO-ADRIATICO. Lange periode in de ‘hot seat’ op komst? Wout van Aert begint vroeg aan z’n tijdrit

Na Parijs-Nice gisteren start vandaag ook de Tirreno-Adriatico. De renners beginnen aan de zevendaagse Italiaanse rittenkoers met een vlakke tijdrit van 11,5 kilometer. Meteen een kans voor Wout van Aert, die zijn rentree maakt na zijn hoogtestage? Onze landgenoot begint er relatief vroeg aan, om 12u56. Mathieu van der Poel start bijvoorbeeld maar om 15u33, Filippo Ganna om 15u40. Op

Lees meer »

België gaat in “overshoot”: vanaf vandaag leeft ons land “op krediet” bij de aarde (en we doen het slechter dan de buurlanden)

België beleeft zijn "Earth Overshoot Day": mocht de hele wereld een even grote ecologische voetafdruk hebben als de Belgen, dan zouden de goederen en diensten die de aarde ons kan leveren op één jaar tijd, nu al op zijn. Opvallend is dat ons land slechter scoort dan buurlanden als Nederland, Frankrijk en Duitsland. Meer nog, België bengelt zelfs helemaal onderin

Lees meer »

“Het is nooit te laat om te leven”: Nadine (68) versloeg drie keer kanker, maar haar levenskracht blijft onverwoestbaar

2004, 2010, 2013 en 2020. Dat zijn de jaartallen waarin Nadine Van Parys (68) te horen kreeg dat er tumoren in haar lichaam waren ontdekt. Vier keer was de diagnose borstkanker. De laatste twee keer nadat haar beide borsten al waren geamputeerd. Maar telkens weer pareerde Nadine die verschrikkelijke aanvallen op haar lichaam met een onverwoestbare levenskracht. “Neen, ik ben

Lees meer »