Nieuwsfeed

Groen bezorgd over toenemend aantal geschorste leerlingen: verdubbeling van definitieve uitsluitingen

Vorig schooljaar is 26.117 keer een leerling tijdelijk of permanent geweerd van de lagere of middelbare school. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) heeft verzameld. Zij vindt dat hoge cijfer een zorgwekkende tendens, “omdat het in heel wat gevallen een hypotheek legt op de verdere schoolcarrière.”

Krantenkoppen in België

Geen gehoopt innig contact, wel duidelijke boodschap van echtgenote: van verkrachting verdachte Dani Alves krijgt in gevangenis bezoek van Joana Sanz

Voor het eerst herenigd. Dani Alves (39) kreeg in de gevangenis bezoek van zijn vrouw Joana Sanz. De Braziliaanse voetballer had gevraagd om een intiemer contact, maar dat verzoek werd afgewezen. Het gesprek verliep achter een glazen wand. Hiermee zouden de geruchten dat Sanz haar echtgenoot na de ontrouw zou laten vallen definitief de kop worden ingedrukt. Alves wordt beschuldigd

Lees meer »

Experts praten in Amsterdam over dronetaxi’s

Ruim 2.000 experts in drones, beleidsmakers en bedrijven komen vanaf dinsdag naar de RAI in Amsterdam voor een driedaags congres over drones. Ze praten tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) onder meer over hoe drones ingezet kunnen worden om mensen mee te vervoeren. Drones zijn nog nooit gebruikt als taxi, dit moet voor het eerst volgend jaar gebeuren tijdens de

Lees meer »

JOUW MENING. Wat vind jij van het alcoholplan van minister Vandenbroucke?

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een nieuw alcoholplan klaar. Daarin staan enkele opvallende voorstellen. Zo stelt de minister onder andere voor om de minimumleeftijd voor de aankoop van porto, sherry en Martini op te trekken naar 18 jaar, om alcohol te bannen uit verkoopautomaten en om de reclameregels te verstrengen. Wat vind jij van het plan van minister

Lees meer »

Spectaculaire beelden: huis ontploft letterlijk op het moment dat 6 brandweermannen binnen zijn, maar ze blijven als bij wonder ongedeerd

Op bovenstaande beelden is te zien hoe een huis in het Amerikaanse New Jersey plots ontploft. Op het moment van de ontploffing zijn zes brandweermannen aanwezig in het huis. Hun collega’s snellen te hulp terwijl de zes brandweerlieden als bij wonder bijna ongehavend naar buiten lopen. “Twee brandweermannen stonden in het deurgat en werden naar buiten geduwd door de explosie”,

Lees meer »

Komt er opnieuw een leeftijdsgrens op 65 voor bloedgevers? “Ik geef al 52 jaar bloed en heb nog nooit ergens last van gehad”

De Hoge Gezondheidsraad raadt af aan 65-plussers om nog bloed te geven. Ouderen zouden meer last hebben van ongemakken en flauwtes. Maar uit cijfers van Rode Kruis Vlaanderen blijkt dat net jonge mensen vaker flauwvallen. Bovendien zijn 65-plussers goed voor bijna één op de tien donaties. Guido (72) en Francis (70) zijn alvast niet van plan om te stoppen met

Lees meer »

Hoeveel raketten hebben Russen nog over na zware rakettenregen? “Rusland zit op gigantische voorraden uit Koude Oorlog”

Afgelopen nacht kreeg Oekraïne de zoveelste dodelijke Russische rakettenregen over zich heen. Het gaat over een van de zwaarste aanvallen sinds de start van het conflict. Oekraïne slaagt er al in om en bij de helft van die raketten te onderscheppen. Maar zal Oekraïne ze ooit allemaal kunnen tegenhouden? En hoeveel munitie heeft Rusland nog? “Het Westen heeft zelf nog

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag acteur Axel Daeseleire eruit als kleine jongen. “De Daeseleires? Allemaal wildebrassen”

Dat presentator en acteur Axel Daeseleire (54) graag de grenzen aftast, zagen we in ‘Axel Opgelicht’ en ‘Eenmaal Andermaal’. Maar ook als klein mannetje stak hij graag kattenkwaad uit. Voor onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, haalt hij voor ons zijn beelden uit de seventies en stoute kinderlijke herinneringen boven. “Op de nieuwe school deed ik in het

Lees meer »

“Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette Oekraïense Donbas-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol had hij schijnbaar een gesprek met “dankbare inwoners”. Het Kremlin verspreidde een video daarrond. De propagandastunt wordt echter verstoord door een vrouw die nauwelijks hoorbaar op de achtergrond roept dat “het allemaal leugens zijn”. “Het is voor de show.”

Lees meer »

“Een simpele tandreiniging kost algauw 350 euro.” Wanneer is een huisdierverzekering financieel interessant?

De dierenartskosten zijn het voorbije jaar met 10 tot 20 procent gestegen, een trend die zich met de komst van buitenlandse dierenartsketens in ons land nog wel even zal doorzetten. Is het verstandig om je huisdier te laten verzekeren? Hoeveel kost dat? Betaal je meer voor een rasdier? En welke ziektes worden niet gedekt? Onze journalist zocht het uit, Testaankoop-woordvoerder

Lees meer »

Is de vrees terecht voor een vergunningenstop in Vlaanderen door uitblijven stikstofakkoord? “In de praktijk zitten we al in een vacuüm”

In Nederland heeft de stikstofcrisis ertoe geleid dat bedrijven en zelfs huizen in sommige gevallen geen nieuwe vergunning meer kunnen krijgen. Ook hier wordt gevreesd voor een vergunningenstop als er niet snel een stikstofakkoord komt. "Maar eigenlijk zitten we nu al in een vacuüm en kan een rechter niet anders dan een vergunning in te trekken", zegt professor biodiversiteit en

Lees meer »