Nieuwsfeed

‘Het enige effect van meer muren rond Europa zal zijn: meer doden’: migratie-expert Leo Lucassen

.

Krantenkoppen in België

“Tot 500 euro verschil voor zelfde richting”: Vooruit pleit opnieuw voor maximumfactuur in secundair onderwijs

Vooruit pleit opnieuw voor het invoeren van een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Volgens berekeningen van de partij zijn er nog altijd grote verschillen tussen verschillende scholen, soms tot wel 500 euro voor eenzelfde richting binnen eenzelfde stad. "Wij willen dat het fundamentele probleem, dat de keuze voor een studierichting of school afhangt van wat de ouders verdienen, uit de

Lees meer »

Nieuwe ‘Final Fantasy’ wordt – eindelijk – toegankelijk

De volgende ‘Final Fantasy’, die eind juni verschijnt, betekent tegelijkertijd een terugkeer naar de fantasyroots van de videogameserie én een onverdroten charge voorwaarts, met snoeiharde, toegankelijke realtime-actie. Voor hardcorefans van ‘Final Fantasy’, die het gewend waren om te vechten door commando’s te kiezen, wordt het wennen, maar volgens de makers is het hoog tijd om nieuw publiek te vinden voor

Lees meer »

Regering gaat 700 opvangplaatsen voor asielzoekers creëren via “containerdorp”: 400-tal in Kampenhout, volg hier live persconferentie

Het kernkabinet heeft een akkoord gesloten over de aanpak van de asielcrisis in ons land. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). De regering zal onder meer 700 extra opvangplaatsen creëren, bijvoorbeeld via containers, op voorwaarde dat de ‘kraan’ niet meer ongebreideld openblijft staan. Opvallend: een vierhonderdtal van die plekken komt in de landelijke gemeente Kampenhout,

Lees meer »

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Mag De Croo zomaar zijn pensioenextra’s wegschenken? Onze fiscaal expert legt uit: “Als hij iets wil rechtzetten dan is er maar één optie”

Oud-Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) gaat het extra pensioen dat hij de voorbije drie jaar heeft ontvangen, integraal aan Stichting Tegen Kanker schenken. Maar heeft hij wel het recht om dat te doen? En kan hij een fiscaal voordeel opstrijken nu hij dat geld aan een goed doel geeft? Onze fiscaal expert Michel Maus reageert kritisch: “Is gewoon terugstorten

Lees meer »