Nieuwsfeed

Israël voert luchtaanval uit op Gazastrook

Israël heeft naar eigen zeggen zondagnacht luchtaanvallen uitgevoerd op een militair complex van Hamas in Gaza als reactie op een raket die vanuit het Palestijnse gebied werd afgevuurd.

Krantenkoppen in België

“Tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire”

De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

Lees meer »

Poetin kwaad over Britse “nucleaire” tankgranaten voor Oekraïne, maar één detail vertelt hij niet

Poetin was er dinsdag als de kippen bij om te veroordelen dat de Britten granaten met verarmd uranium naar Oekraïne sturen. Volgens de Russische president heeft het Westen daarmee besloten om wapens met een “nucleaire component” aan Kiev te leveren. Moskou zou daardoor worden gedwongen “om overeenkomstig te antwoorden”. Maar daarbij laat de president wel een belangrijk detail achterwege.

Lees meer »

Waarom ‘Tulpen uit Antwerpen’ flopt: “Wie zit er te wachten op onbekende Hollanders die Vlaamse klassiekers verkrachten?”

Bloemen verwelken… en tulpen uit Antwerpen vergaan blijkbaar nóg sneller. Het gelijknamige Play4-muziekprogramma weet weinig kijkers te boeien, Nederlandse co-producent RTL4 zendt het voorlopig zelfs níet uit. “Gooi het alsjeblieft gewoon in de prullenmand”, klinkt het bij onze noorderburen. ‘Dag Allemaal’ contacteerde enkele TV-kenners en vroeg naar hun mening en een verklaring voor het ondermaatse enthousiasme. “Over Kat Kerkhofs geen

Lees meer »

Syriër die in ons land asiel kreeg, blijkt oorlogsmisdadiger

Een 38-jarige Syriër, die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn thuisland ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het federaal parket. De man wordt vervolgd voor oorlogsmisdaden die hij in Syrië zou hebben gepleegd.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Na 20 seconden was Hein overtuigd: hoe Gift Orban een Buffalo werd en Vanhaezebrouck ‘Moses Simon-vibes’ bezorgde

Op een zonnige zomerdag botste hoofdscout Samuel Cárdenas op een Nigeriaans talent. En zie nu. De transfer van Gift Orban (20), matchwinnaar tegen Anderlecht, is een voltreffer voor AA Gent. “Dit toont aan dat wij geen makelaarsclub zijn.” Reconstructie van de komst van een geschenk uit de hemel voor de Buffalo’s, met ferme dank aan de scouting.

Lees meer »