Nieuwsfeed

Ja, uw lichaam is oké. Nee, u hoeft het daarom niet in mijn gezicht te komen duwen

.

Krantenkoppen in België

Vakbond roept op tot staking beveiligers Duitse luchthavens

De Duitse vakbond Verdi heeft beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen opgeroepen maandag te gaan staken. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Lees meer »

Komen er ook bij ons extra strenge gevangenissen voor drugscriminelen? Justitie doet inspiratie op in Italië

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bezocht deze week een Italiaanse gevangenis waar maffiaveroordeelden verblijven onder het zogenoemde 41-bis-regime. Dat erg strenge gevangenisregime inspireert hem om een vergelijkbaar gevangenisregime te ontwerpen in ons land voor zware drugscriminelen. Die aanpak is nodig om hen helemaal af te sluiten van de buitenwereld zodat ze hun criminele handel niet kunnen verder

Lees meer »

INTERVIEW. Arnaud De Lie, ‘koe-reur’ met ambitie over debuut in Monument en spurten in WorldTour: “Na de Poggio moet de tactiek helder zijn: Ewan of ik”

Gisteren werd hij 21. De leeftijd waarop Steve Jobs Apple oprichtte, Michael Jacksons muzikale solocarrière van de grond kwam en Tiger Woods zijn eerste Masters golf won. Niks te vroeg dus, dat grote Monumentendebuut in Milaan-Sanremo (live op VTM). “Ik start met het mes tussen de tanden”, aldus Arnaud De Lie. ‘Costaud Arnaud’ aan de vooravond van La Primavera over

Lees meer »

Van 0,19 naar 0,05 euro/kWh: injectievergoeding voor stroom van zonnepanelen is sterk gezakt, welk energiecontract is het voordeligst?

Nu de elektriciteitsprijzen stevig gedaald zijn, betaalt jouw energieleverancier een lagere vergoeding voor de stroom van je zonnepanelen. Tussen de injectietarieven van de verschillende spelers gaapt veelal een flinke kloof. Wie zonnepanelen en een digitale meter heeft, kiest dus beter een energiecontract dat het best op zijn of haar situatie is afgestemd. Daarbij moet je met verschillende factoren rekening houden.

Lees meer »

COLUMN. Was ik Parijzenaar, dan ging ik elke avond mijn balkon op om te applaudisseren voor Emmanuel Macron, als was hij een zorgverlener tijdens Covid

Knap, vindt columnist Jan Segers, de manier waarop de Franse president zijn pensioenhervorming doordrukt. “Dat deed Macron uitstekend, tot het plots alsnog fout ging. Kijkers zagen hoe hun president zijn beide handen onder tafel stak zoals een kostschooljongen zijn handen onder de lakens steekt, stiekem en ongemerkt – dat dacht hij althans – om zich van iets te ontdoen. Zijn

Lees meer »

Tot 6 miljoen extra: voor het eerst zijn de precieze pensioenextra’s van 8 topambtenaren blootgelegd (en die zijn nog hoger dan bij De Croo en Bracke)

Dat vijf ex-Kamervoorzitters in totaal 1,2 miljoen euro aan extra pensioen kregen is al straf. Maar nu blijkt dat de extra pensioenvergoedingen voor de acht betrokken topambtenaren in de Kamer nóg hoger oplopen: tot 5,8 miljoen euro om precies te zijn. Dat blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken. Over welke topfuncties gaat het en hoeveel kregen de ambtenaren

Lees meer »

Meer dan 2.000 migranten aangekomen op Lampedusa

Ondanks de recente ongevallen met boten blijven veel migranten de oversteek van de Middellandse Zee richting Italië wagen. In nauwelijks 24 uur kwamen alleen op het eiland Lampedusa meer dan 2.000 mensen aan, zo berichtte het Italiaanse persbureau Ansa zaterdag. Ze bereiken het kleine eiland met verscheidene boten.

Lees meer »