Nieuwsfeed

Jonathan Holslag: ‘Volgens douaniers zijn de Chinese handelaars vindingrijker dan de drugsmaffia’

.

Krantenkoppen in België

Deze vakbondsman schuift vandaag mee aan tafel met de Delhaize-top: “We aanvaarden geen plan waarin je 9.000 mensen verhandelt alsof ze koopwaar zijn”

Zit vandaag mee aan de onderhandelingstafel bij Delhaize: een zeer kwade vakbondsman Jan De Weghe (53). “Ik voer niet het hoge woord. Ik kom gewoon op voor mijn mensen. Delhaize behandelt hen als koopwaar. Hun franchiseplan is leugenachtig.” Hij waarschuwt ook dat er nog wekenlang acties volgen, en dat Delhaizes gesloten zullen blijven.

Lees meer »

Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 50-tal asielzoekers neemt intrek in toekomstig crisiscentrum van overheid in Brussel

Een vijftigtal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. Het gaat om de mensen die vrijdag werden weggestuurd uit de leegstaande gebouwen op de Havenlaan. “De opvangcrisis is ook een nationale crisis”, klinkt het ter plaatse. “We hopen dat de overheid eindelijk de ernst inziet van de problematiek, en een permanente

Lees meer »

Guerrillastrijders doden 9 militairen bij aanval in Colombia

In Colombia zijn negen militairen gedood bij een aanval door guerrillastrijders van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN), acht anderen raakten gewond. Dat heeft het leger gemeld. De regering voert momenteel vredesonderhandelingen met het ELN. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de guerrillabeweging opgeroepen tot overleg.

Lees meer »

Onderzoek naar asbestgevaar in kleuterschool: klassen verzegeld

De dienst Welzijn op het Werk is vrijdagmiddag binnengevallen bij het medisch-pedagogisch instituut Sterrebos in Rumbeke, bij Roeselare. Tijdens de krokusvakantie zijn de plafonds in de vier kleuterklassen vervangen, waarbij asbesthoudende platen verwijderd werden. Volgens een anonieme tip zou dat niet op een correcte manier gebeurd zijn. Iets wat de directie zelf met klem ontkent.

Lees meer »

Niko werd slachtoffer van investeringsfraude: “Ik raakte mijn spaargeld – een half miljoen – kwijt”

"Alles ben ik kwijt, al mijn spaargeld." Niko* werd het slachtoffer van investeringsfraude. De oplichter straalde zoveel vertrouwen uit dat Niko geen seconde aan de echtheid van de transacties twijfelde. Uit schaamtegevoel krijgt Niko het thuis moeilijk over de lippen om hoeveel geld het precies gaat. Uiteindelijk zegt hij het wel aan "De inspecteur" van Radio2: "Ik verloor 400.000 euro

Lees meer »

Aantal klachten over Vlaamse woonzorgcentra blijft op hoog niveau

Het aantal klachten over de Vlaamse woonzorgcentra is sinds de coronapandemie sterk toegenomen. In 2022 ging het om 600 klachten, waarvan ongeveer de helft als gegrond werd beoordeeld. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van de Woonzorglijn, het contactpunt van de Vlaamse overheid voor wie vragen of klachten heeft over een ouderenzorgvoorziening.

Lees meer »

KIJK. Russische staatstelevisie richt pijlen op “onhygiënische Fransen”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »

Rudi Vranckx blikt terug op 20 jaar oorlog in Irak: “Ik mocht het toen geen invasie noemen”

Het is twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen op zoek naar massavernietigingswapens. Toenmalig VS-president George W. Bush sprak over "een militaire operatie om Irak te ontwapenen, de Irakezen beschermen en de wereld te verbeteren". Die massavernietigingswapens zijn nooit gevonden. Maar de gevolgen van de beruchte oorlog zijn vandaag nog steeds voelbaar. VRT NWS-expert Rudi Vranckx blikt terug

Lees meer »

Ex-STVV-speler Rai Vloet 3,5 jaar naar de cel voor doodrijden van kind? “Hij reed aan 203 km per uur met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol”

Het Nederlands Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen profvoetballer Rai Vloet (ex-STVV) voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een 4-jarig kind overleed. Vloet werd, aldus de officier van justitie, met “bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol” aangetroffen na de crash. De officier van justitie sprak ook van rijden met een “absurde snelheid”.

Lees meer »

Dikke Nordin wraakt opnieuw rechters in drugsdossier

De advocaten van Dikke Nordin hebben een nieuw verzoek tot wraking ingediend tegen twee rechters die moesten oordelen over een groot drugsdossier waarin Nordin E.H. terechtstaat. Aanleiding voor het wrakingsverzoek is het bestaan van een convenant tussen het parket en de rechtbank.

Lees meer »