Nieuwsfeed

Kansas City Chiefs winnen 57ste Super Bowl

In een bloedstollende finale hebben de Kansas City Chiefs de Philadelphia Eagles verslagen met 38-35.

Krantenkoppen in België

Ook vandaag nog een honderdtal Delhaizes gesloten

Ook vandaag blijven Delhaizes dicht door acties van het personeel. De supermarktketen kondigde dinsdag aan alle 128 winkels in eigen beheer te willen verzelfstandigen. Uit protest legde het personeel van meer dan 100 winkels gisteren al spontaan het werk neer.

Lees meer »

Loonkloof mannen en vrouwen in EU met huidig tempo pas dicht in 2086

Mannen en vrouwen in de Europese Unie zullen gemiddeld pas in 2086 gelijke lonen krijgen als die in het huidige tempo naar elkaar toe blijven groeien, heeft persbureau Bloomberg berekend met cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het persbureau meldt ook dat de voortgang naar loongelijkheid tussen mannen en vrouwen is vertraagd.

Lees meer »

JOUW MENING. “Frank heeft de zon in zijn hart”

Frank Deboosere (64), al jaar en dag weerman van de openbare omroep, presenteert op 20 maart zijn laatste weerbericht op Eén. Onze lezers zullen hem alvast missen, getuige de vele reacties die onze redactie binnenkreeg. De mooiste bijdragen lees je hieronder. Je kan onderaan het artikel ook nog steeds een boodschap achterlaten.

Lees meer »

Zo ligt de Grote Markt van Aalst erbij na drie dagen carnaval

De tijd dat er hele boten gedumpt werden op de Grote Markt na afloop van de ‘droi zotte daugen’ in Aalst, lijkt voorgoed verleden tijd. Ook de inzet van herbruikbare bekers met waarborg heeft zijn vruchten afgeworpen. ‘Ondanks het feit dat we een topjaar achter de rug hebben met 105.000 bezoekers, is er minder afval als na vorige edities’, zegt teamverantwoordelijke

Lees meer »

Amazon schrapt nog eens 9.000 banen

De webwinkel Amazon.com schrapt nog eens 9.000 banen, zo kondigt CEO Andy Jassy maandag in een interne mededeling aan het personeel aan. De ontslagen zullen de volgende weken gebeuren, onder meer bij de webdiensten, human resources en de advertentie-afdeling, citeert persagentschap Bloomberg uit de mededeling.

Lees meer »