Nieuwsfeed

KIJK. Een toren Jägermeister, feilloos naar beneden skiënd en zijn knipkunsten: Thibau Nys gooit riem er even af na wereldtitel veldrijden

Vorig weekend kroonde Thibau Nys zich tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften in Hoogerheide. En of hij dat gevierd heeft. De 20-jarige renner trok met zijn vriendin en enkele vrienden op skireis naar Oostenrijk. Op Instagram deelde Nys een compilatievideo van een “perfecte week”.

Krantenkoppen in België

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raket af

Noord-Korea heeft donderdagochtend een ballistische langeafstandsraket afgevuurd. Volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding en de Japanse kustwacht kwam de raket neer in de Japanse Zee, ten oosten van het Koreaans Schiereiland. Het is de derde raketlancering sinds zondag.

Lees meer »

Mensen worden beter en creatiever in bordspel Go, dankzij superslimme artificiële intelligentie

Mensen worden steeds slimmer en creatiever in het strategische bordspel Go, en dat met dank aan artificiële intelligentie. Sinds het zelflerende programma AlphaGo in 2016 is het bijna onmogelijk gewonnen voor mensen om nog een computer te verslaan. Maar wetenschappers hebben nu vastgesteld dat die superslimme artificiële intelligentie de kwaliteit van spelen bij mensen naar een hoger niveau heeft getild.

Lees meer »

Financial Times: “BlackRock denkt aan overname Credit Suisse”

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, een van de grootste aandeelhouders van Credit Suisse, denkt na over een bod op de geplaagde Zwitserse bank. Dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. Die geven aan dat BlackRock daarmee een overname door de Zwitserse bank UBS wil voorkomen. Eerder meldde dezelfde krant al dat UBS gesprekken voert met Credit Suisse

Lees meer »

Brusselse onderzoeksrechter wordt niet van onderzoek gehaald naar mogelijke corruptie Europees Parlement

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek gehaald naar corruptie in het Europees Parlement. De advocaat van Marc Tarabella, het Belgische Europarlementslid dat verdacht wordt, had een wrakingsverzoek ingediend tegen Claise om hem van de zaak te halen, maar Claise weigerde zich terug te trekken. Het hof van beroep heeft nu geoordeeld dat het wrakingsverzoek ongegrond was.

Lees meer »

Londen verbiedt Lufthansareclame met misleidende milieuclaim

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is op de vingers getikt door de Britse reclamewaakhond voor een advertentie waarin de maatschappij claimde dat ze de toekomst van het klimaat “beschermt”. Die reclame gaf “een misleidende indruk van de impact van het bedrijf op het milieu”, verklaart de Advertising Standards Authority (ASA). De reclame wordt verboden.

Lees meer »

Oekraïens leger lanceert opmerkelijke reddingsoperatie met drone: “volg mij”

Een Oekraïens echtpaar reed vorige zomer per ongeluk naar de frontlinie waar ze onder vuur werden genomen door Russische troepen. De man raakte daarbij zwaargewond, maar zijn echtgenote kon via een opmerkelijke reddingsmissie in veiligheid gebracht worden. Het Oekraïense leger bevestigde namelijk een bericht aan een drone waarmee ze de vrouw konden helpen ontsnappen. De dronebeelden tonen de aangrijpende aanval

Lees meer »