Nieuwsfeed

Lijst Dedecker overweegt comeback voor verkiezingen van 2024, en dat is vooral voor N-VA slecht nieuws

De vroegere kern van Lijst Dedecker (LDD) is samengekomen om een doorstart van de partij in 2024 te bespreken. Naast Jean-Marie Dedecker zou ook zijn zoon Dimitri daarin een prominente rol spelen. “Het is aan Jean-Marie om te beslissen”, zegt ex-parlementslid Peter Reekmans. “Als hij het doet, sta ik in ieder geval klaar.”

Krantenkoppen in België

Piloot maakt speciaal een extra rondje in de lucht zodat alle passagiers kunnen genieten van noorderlicht: “Ongelofelijk!”

De piloot van een vliegtuig dat eergisteren onderweg was van IJsland naar Manchester heeft zijn passagiers een bijzonder magisch moment gegund. Toen het vliegtuig boven de zee door noorderlicht vloog, dimde de piloot alle lichten in het toestel en opvallend: hij maakte ook speciaal een extra rondje in de lucht. Hij deed dat zodat iederéén aan boord van het prachtige

Lees meer »

Oekraïne misleidt Russisch leger met opblaasbare HIMARS-raketlanceersystemen

Ze werden al ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook vandaag vormen opblaasbare nepdoelwitten nog steeds een efficiënte truc om in een oorlog de tegenpartij te misleiden. Zo levert het Tsjechische bedrijf Inflatech opblaasbare HIMARS-raketlanceersystemen aan Oekraïne, die door het Russische leger voor echt worden aanzien en waarop de Russen dus hun dure raketten afvuren.

Lees meer »

KIJK. Wij simuleerden de koers en zagen een razendspannende Strade Bianche: valpartijen, een off-day en een millimeterspurt

In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in de Strade Bianche? Tipje van de sluier: het werd een thriller van formaat.

Lees meer »

Weg ligt op gemeentegrens… dus is slechts 1 rijvak hersteld: “We discussiëren al decennia over deze straat”

De Oudemanstraat ligt er sinds begin februari opvallend bij. Bij hoognodige herstellingswerken werd 200 meter van de weg aangepakt, maar slechts één kant werd van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De weg loopt namelijk bovenop de gemeentegrens. Kapelle-op-den-Bos betrok buur Londerzeel niet bij de werken, dus bleef het rijvak op Londerzeels grondgebied bedekt met putten. Hieronder de verklaring voor het merkwaardige

Lees meer »