Nieuwsfeed

Live Nation is een gorilla die gestopt moet worden

.

Krantenkoppen in België

Ford roept ruim anderhalf miljoen wagens terug op Amerikaanse markt

Het Amerikaanse autoconcern Ford roept op zijn thuismarkt meer dan 1,5 miljoen voertuigen terug wegens een mogelijk defect aan de remleidingen en ruitenwissers. Bij zowat 1,3 miljoen middenklassewagens van de modellen Ford Fusion en MKX Lincoln gebouwd tussen 2013 en 2018 zou lekkage aan de remleidingen kunnen ontstaan. Dat blijkt uit documenten die vrijdag vrijgegeven zijn door de Amerikaanse toezichthouder NHTSA.

Lees meer »

‘De veehouderij ligt aan een Europees infuus’

Het stikstofakkoord verzekert de boer dat hij de komende maanden met zijn bedrijf verder kan, maar perspectief voor de toekomst biedt het niet. ‘Zonder een duidelijke langetermijnvisie van de overheid hebben de boeren geen zekerheid’, zegt bio-econome Tessa Avermaete.

Lees meer »

Gangsters knevelen winkeldame om slag te slaan bij juwelier, maar worden opgepakt na achtervolging: “Schoten gelost om hen staande te houden”

Met een hallucinant plan hebben twee gangsters donderdagavond geprobeerd om een kraak te plegen bij juwelierszaak Baudan in Knokke. Ze knevelden de winkeldame bij haar thuis en dwongen haar onder bedreiging van een wapen de toegangscodes van de winkel af te geven. Een inbraak en achtervolging met schoten later konden de inbrekers worden opgepakt. En daar zat de moedige winkeldame

Lees meer »

Aantal vrouwen in de bouwsector stijgt, maar blijft laag

Er zijn vandaag 4% meer vrouwen aan de slag in de bouwsector dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van Bouwunie. Toch is het aantal vrouwen met minder dan 10% nog te laag. “De verschillen tussen mannen en vrouwen kunnen net een troef zijn in de bouw”, aldus Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens.

Lees meer »

Wake voor Olivier Vandecasteele in Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik: “Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen”

In Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik zijn wakes gehouden voor Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die al een jaar in een Iraanse gevangenis zit. Familie, vrienden en sympathisanten kwamen er bijeen om zijn onmiddellijke vrijlating te eisen. "Wij willen druk blijven zetten op onze politici", zegt zijn zus Nathalie Vandecasteele. "Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen, want hij heeft

Lees meer »

Gerecht voert onderzoek naar hart Antwerpse diamant

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar HRD Antwerp, een van de belangrijkste certificeerders van diamanten in de wereld. Het gerechtelijk onderzoek raakt het hart van de Antwerpse diamant, want HRD Antwerp is volledig in handen van de Antwerpse diamantkoepel AWDC, die de sector vertegenwoordigt. Dat melt De Tijd vandaag.

Lees meer »