Nieuwsfeed

Maaltijdbezorgers na het dodelijke ongeval: ‘Toen we met vragen naar Uber Eats gingen, belden ze de politie’

.

Krantenkoppen in België

Stakingsacties bij distributiecentra Delhaize voorbij, maar dit weekend mogelijk minder verse producten in de rekken

De sociale onrust bij Delhaize sleept intussen al 15 dagen aan. Delhaize wil dat 128 winkels overgenomen worden door een zelfstandige uitbater. Sinds dat nieuws bekend raakte, zijn er allerlei vakbondsacties. De voorbije week legde ook het personeel in de distributiecentra in Zellik en Ninove tijdelijk het werk neer. Daardoor kon er geen verse voeding geleverd worden aan de winkels.

Lees meer »

Vader van Wim Opbrouck daagt na jarenlange familievete schoonbroer en zus voor rechter: “Deze belaging moet stoppen”

In een laatste poging zijn rust terug te krijgen, heeft Dirk Opbrouck, ex-schepen van Harelbeke en vader van zanger-acteur Wim Opbrouck, zijn schoonbroer en zijn zus voor de rechter gedaagd. Al vijf jaar lang woedt er tussen hen een familievete, met talloze kwetsende en verwijtende sms’jes, kaartjes en Facebookberichten tot gevolg. In de rechtbank stonden de schoonbroers woensdag voor het

Lees meer »

Poetin is nu Most Wanted, maar hoeveel kans loopt hij om aangehouden te worden? “Er zijn nog altijd 60 landen die het Strafhof niét erkennen”

Het hing al langer in de lucht, maar nu is het een feit: er is een aanhoudingsbevel tegen de Russische president Poetin uitgevaardigd door het Internationaal Strafhof in Den Haag. De kans dat Poetin daar effectief zal verschijnen, is bijna onbestaande. Waarom dan toch een zetelend staatshoofd met aanhouding bedreigen? En kan Poetin nog vrij bewegen?

Lees meer »

Schapen beschermen archeologische stad Pompeï

In het jaar 79 na Christus barstte de vulkaan Vesuvius uit, waardoor de aan de voet van de vulkaan gelegen stad Pompeï bedolven werd onder de vulkaanassen. Sindsdien hebben archeologen ongeveer twee derde van de stad opgegraven. De nog niet opgegraven delen zijn nog niet toegankelijk voor het brede publiek, maar schapen hebben wel al toegang.

Lees meer »

“Ze plannen een offensief op een Russische grootstad”: Wagnerbaas doet Oekraïense aanvalsplannen uit de doeken, maar wat is daar van aan?

Een opmerkelijk beeld is het: Jevgeni Prigozjin, leider van de Wagnergroep, die bij een regionaal nieuwskanaal de Oekraïense tactiek uit de doeken doet. Als een soort leraar toont hij op de kaart waar de Oekraïners de komende tijd zullen toeslaan. “De eerste aanval zal waarschijnlijk gericht zijn op Belgorod”, laat hij zich ontvallen. Een Russische grootstad als doelwit van Oekraïne…

Lees meer »

Een ex-horecaman beschuldigd van fraude en een activist die tegen de coronamaatregelen streed: dit zijn de nieuwe medewerkers van Sihame El Kaouakibi

Jiri De Laet en Aimé Schrauwen, de twee nieuwe medewerkers van Sihame El Kaouakibi, zijn geen onbesproken blaadjes. Eén ding hebben de drie gemeen: ooit waren ze lid van Open Vld, maar de relatie met de liberale moederpartij is volledig verzuurd. Wie zijn ze en waarom willen ze voor de gevallen politica werken? “Als ik érgens een beweging zie ontstaan

Lees meer »

Investeren in een studentenkot: goed idee? “Als de kamer bemeubeld is, betaal je slechts belasting op een deel van de huur”

Studenten zijn dit jaar massaal én vroeger dan ooit op zoek naar een kot voor het volgende academiejaar. In vrijwel alle studentensteden is er een tekort aan kamers. Volgens Paul D’Hoore is het dan ook financieel interessant om in een kot te investeren. Maar hoeveel kost dat? Met welke belastingen moet je rekening houden? Schakel je best een professionele uitbater

Lees meer »

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

Meta overweegt verbod op politieke advertenties in Europa

De top van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, bekijkt een bedrijfsbreed verbod op politieke reclame in Europa vanuit de bezorgdheid dat Facebook en Instagram anders niet zullen kunnen voldoen aan de toekomstige EU-regelgeving met betrekking tot online campagnes. Dat schrijft de ‘Financial Times’.

Lees meer »