Nieuwsfeed

“Mijn woorden zijn uit context gerukt”:  PS-voorzitter Magnette dient een klacht in bij Raad voor de Journalistiek na uitspraken over Vlamingen en Walen 

PS-voorzitter Paul Magnette heeft klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van zijn interview met het weekblad Dag Allemaal. Magnette kreeg vanuit de politiek forse kritiek over zich heen voor uitspraken over Vlamingen en Walen in datzelfde interview. Maar volgens de PS-voorzitter werden zijn woorden daarin verkeerd weergegeven.

Krantenkoppen in België

Moeten we ons door de vogelgriep zorgen maken over een nieuwe pandemie?

In Cambodja is een elfjarig meisje gestorven aan de vogelgriep. Ook haar vader raakte besmet. Het doet de ongerustheid over het virus weer toenemen. Talloze wilde vogels zijn al gestorven aan de ziekte. En recent is de vogelgriep overgeslagen naar zoogdieren die nu het virus aan elkaar doorgeven. Wordt dit de volgende pandemie? Wat kunnen we ertegen doen?

Lees meer »

Poetin-vertrouweling Dmitri Medvedev belooft 15 miljoen dollar aan Wagner-militie om Italiaans minister van Defensie Guido Crosetto om te brengen

Voormalig Russisch president en Poetin-vertrouweling Dmitri Medvedev heeft aan de Wagner-militie een premie van 15 miljoen dollar uitgeloofd om de Italiaanse minister van Defensie Guido Crosetto om het leven te brengen. Dat zou blijken uit berichten die de Italiaanse inlichtingendiensten wisten te onderscheppen, zo schrijft de Italiaanse krant ‘Il foglio’.

Lees meer »

Porsche-werknemers krijgen bonus van 9.050 euro

De werknemers van Porsche krijgen een bonus van 9.050 euro, na de sterke resultaten van de sportwagenfabrikant het voorbije jaar. Dat bevestigt een woordvoerster van het bedrijf woensdag in Stuttgart. De bonus is daarmee flink hoger dan de 7.900 euro in 2022.

Lees meer »

In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschappen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”

Onze HLN-winkelkar werd op een jaar tijd zo’n 22 procent duurder. Voor een pakje kaas betaal je vandaag 80 procent meer dan een jaar geleden, ook eieren zijn dubbel zo duur. Onze journalist vulde dezelfde winkelkar in de zes grootste supermarkten, en zag dat die bij één keten zelfs 13 procent goedkoper was. Experten Els Breugelmans en Pierre-Alexandre Billiet leggen

Lees meer »

Vijf woonzorgcentra in Vlaams-Brabant en een in Brussel onder verhoogd toezicht na inspectie: “Tekorten moeten aangepakt worden”

Vijf woonzorgcentra uit Vlaams-Brabant en een in Brussel zijn onder verhoogd toezicht geplaatst door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat betekent dat er tekorten zijn vastgesteld, zoals een gebrek aan permanentie door verpleegkundigen en het niet zorgvuldig omgaan met medicatie. Het gaat om woonzorgcentrum Eureka in Evere, Sint-Vincentius uit Leuven, Martinas uit Merchtem, Hestia in Wemmel en Ofelia en Yasmina

Lees meer »

Tienduizenden Israëli’s demonstreren tegen hervorming rechtssysteem

Tienduizenden mensen zijn zaterdag op straat gekomen in Israël om te betogen tegen de geplande hervorming van de rechterlijke macht. Het gaat al om de tiende achtereenvolgende zaterdagavond van protest. Alleen al in de kuststad Tel Aviv gingen ongeveer 145.000 demonstranten de straat op, in Haifa ongeveer 50.000. Ook in Jeruzalem, Beersheba, Eilat en verschillende andere steden werd tegen de

Lees meer »