Nieuwsfeed

Minister Lalieux komt met reeks voorstellen om pensioensysteem betaalbaarder en “sociaal rechtvaardiger” te maken

Met een nieuw pakket maatregelen probeert de minister van Pensioenen, Karine Lalieux (PS), de pensioenhervorming weer naar zich toe trekken. Ze wil onder meer een hogere bijdrage van de allerhoogste ambtenarenpensioenen en extra belasting op de hoogste aanvullende pensioenen. Al blijft de vraag of dat volstaat om het systeem betaalbaar te houden.

Krantenkoppen in België

Honderden mensen nemen pakkend afscheid van Kilian (18): “Het lot heeft je weggerukt uit ons leven, maar niet uit ons hart”

“Als ik met jou kon ruilen, zou ik het meteen doen. Ons hart is gebroken en zal nooit meer helen.” Honderden familieleden en vrienden hebben zaterdag in Boom afscheid genomen van de 18-jarige Kilian Vernimmen, die vorige week woensdag om het leven kwam bij een motorongeval in Willebroek. De opkomst aan het uitvaartcentrum was zelfs zo groot dat de straat

Lees meer »

Vrouwen in de zorg(en)

Verpleegster, kinderbegeleidster, huishoudhulp … het zijn knelpuntberoepen die vooral door vrouwen worden uitgeoefend. ‘Maar de verloning is niet altijd ruim’, waarschuwt Ben Debognies (ACV). Naar aanleiding van Vrouwendag woensdag delen vier vrouwen uit die sectoren hun loonbriefje.

Lees meer »

INTERVIEW. Xi Jinping gaat derde ambtstermijn in: “Dat ze voor het eerst direct naar VS uithalen, kan wijzen op assertiever buitenlands beleid”

“Alles wijst erop dat Xi Jinping niet voor slechts vijf jaar, maar nog minstens 10 jaar aan de macht blijft”, aan het woord is China-expert Dorien Emmers (KU Leuven). Ze spreekt vloeiend Chinees en is verbonden aan de prestigieuze Stanford University in Californië. Het Chinees parlement keurde vandaag de derde ambtstermijn van Xi Jinping goed. Het parlement komt jaarlijks samen.

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

Karen Northshield getuigt op proces 22 maart: “7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen”

Op het proces over de aanslagen van 22 maart heeft slachtoffer Karen Northshield getuigd. Ze heeft een blijvende handicap overgehouden aan de terreurdaden. "7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen", zegt ze aan VRT NWS. Northshield was niet het enige slachtoffer op de getuigenbank vandaag. Eerder vandaag kreeg een van hen zelfs excuses

Lees meer »

Herent stelt actieplan op om fraude in de toekomst te voorkomen

De gemeente Herent heeft een actieplan klaar om te voorkomen dat er in de toekomst gefraudeerd kan worden. Zo komen er strengere controles op belangenvermenging en de deontologische code voor schepenen en gemeenteraadsleden wordt aangepast. De gemeente neemt de maatregelen op vraag van de gouverneur, nadat het gemeentebestuur onder verscherpt toezicht werd geplaatst.

Lees meer »