Nieuwsfeed

Onze huisanalist Marc Degryse voorspelt dat Genk nog de handen vol zal hebben met Union: “Vertrek van Onuachu kan toch voor twijfel zorgen”

Een eerste competitienederlaag sinds tweede kerstdag. Leider Racing Genk ziet de rest weer iets groter worden in de achteruitkijkspiegel. Marc Degryse analyseert: “Union heeft minder last met het vertrek van Vanzeir, terwijl het verlies van Onuachu Genk punten kan kosten.”

Krantenkoppen in België

‘Liefde voor muziek’ start met valse noot na split Portland: “Ik vond ze nochtans dé revelatie van dit seizoen”

Er heerste ‘Liefde voor muziek’ in De Studio bij de voorstelling van het nieuwe seizoen. Lachsalvo’s en knuffels. Daan, K3 en Metejoor. Topartiesten die vrienden werden onder de Spaanse zon. Niet veel later volgde de domper: Portland splitte. Jente Pironet kwam alleen naar de persconferentie, fluisterde wat excuses en verdween even later weer. Voormalig bandmate Sarah was nergens te bespeuren.

Lees meer »

Dina Tersago en Tom De Cock zijn nieuwe ambassadeurs van Pleegzorg Vlaanderen: “Zoveel kinderen hebben nood aan een stabiele thuis”

Dina Tersago en Tom De Cock zijn samen het nieuwe uithangbord van Pleegzorg Vlaanderen. Om pleegzorg bekender te maken. In de hoop nieuwe pleegzorgers aan te trekken. Dat is nodig. In Vlaanderen wachten 1.000 kinderen op een pleeggezin. Bij De Cock gaat het ook verder dan ambassadeurschap. Hij is zelf pleegzorger van een peuter. “Als je zo’n kind in zijn

Lees meer »

OVERZICHT. In deze Delhaize-vestigingen wordt vandaag gestaakt

Een deel van he personeel van Delhaize heeft dinsdag spontaan het werk neergelegd. Dat zegt de woordvoerder van Delhaize, enkele uren na afloop van de bijzondere ondernemingsraad waarop de directie aankondigde dat het de 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Rond 11 uur werd al in 95 winkels gestaakt.

Lees meer »

Jason Derulo hint (eindelijk) op nieuw album

Acht jaar. Zolang wachten de fans van Jason Derulo (33) al op een nieuw album. Maar nu lijkt er eindelijk een sprankeltje hoop te zijn, want de zanger hint namelijk tegen ‘The Sun’ dat er nieuwe muziek op komst is (en dus ook een nieuwe plaat).

Lees meer »

Zowat 12.000 Grieken uiten hun woede over treinramp

Aan het Griekse parlement in Athene verzamelden zowat 12.000 mensen om hun ongenoegen te uiten over de spoorramp van enkele dagen geleden. “De zucht naar winst en het gebrek aan maatregelen om passagiers te beschermen hebben geleid tot de ergste treinramp in ons land”, zegt een vakbondsman die zich aansloot bij de optocht.

Lees meer »

MCON mist op het laatste nippertje de play-offs, AGC gaat door

Na zeven zeer competitieve speelweken in de Elite Series: League of Legends zijn de vier kandidaten op de allerlaatste speeldag eindelijk bekend. Een dag die kon eindigen met een tie-breaker voor de vierde plek, werd reeds beslist in de tweede match van de avond. Dit is wat er allemaal gebeurde in de laatste speelweek!

Lees meer »

Schapen beschermen archeologische stad Pompeï

In het jaar 79 na Christus barstte de vulkaan Vesuvius uit, waardoor de aan de voet van de vulkaan gelegen stad Pompeï bedolven werd onder de vulkaanassen. Sindsdien hebben archeologen ongeveer twee derde van de stad opgegraven. De nog niet opgegraven delen zijn nog niet toegankelijk voor het brede publiek, maar schapen hebben wel al toegang.

Lees meer »

Waarom Donald Trump zich verheugt op mogelijke arrestatie

Hoewel we op zijn vroegst pas op maandag horen of het echt gebeurt, kan Donald Trump blijkbaar niet wachten om gearresteerd te worden in de zaak rond zwijggeld voor een pornoster. Hij zou er klaar voor zijn en wil er een spektakel van maken. Dat alles met het oog op de presidentsverkiezingen van 2024.

Lees meer »

Mensenhandel en prostitutie in nieuwe aflevering ‘Onderzoeksrechters’

In het programma ‘Onderzoeksrechters’ krijgen de VTM-kijkers een unieke inkijk in de wereld van de misdaad én ontdekken ze hoe acht onderzoeksrechters in Vlaanderen te werk gaan. De kijker kijkt als een vlieg op de muur mee tijdens speurwerk, verhoren én huiszoekingen. In de nieuwe aflevering van vanavond leidt onderzoeksrechter Mathys uit Leuven een onderzoek naar mensenhandel en het uitbuiten

Lees meer »

Financial Times: “BlackRock denkt aan overname Credit Suisse”

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, een van de grootste aandeelhouders van Credit Suisse, denkt na over een bod op de geplaagde Zwitserse bank. Dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. Die geven aan dat BlackRock daarmee een overname door de Zwitserse bank UBS wil voorkomen. Eerder meldde dezelfde krant al dat UBS gesprekken voert met Credit Suisse

Lees meer »