Nieuwsfeed

OPROEP – Organiseer jij een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië? Laat het ons weten!

In Vlaanderen en Brussel zijn heel wat mensen en verenigingen in actie geschoten om slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Organiseer jij zelf een actie of een benefiet? Of zamel je hulpgoederen zoals dekens en tenten in? Laat het ons weten! VRT verzamelt alle initiatieven op een handige kaart die je binnenkort vindt op deze site. Als je wil helpen, kan je meteen zien waar ze in jouw buurt mee bezig zijn. Je kan ook altijd een gift doneren via het consortium 1212.be.

Krantenkoppen in België

Dit is wat jaren van toeristenritjes doen met een olifant

Olifanten staan dan wel bekend om hun grootte en kracht, de machtige dieren zijn niet gemaakt om toeristen te vermaken – laat staan op hun rug te dragen. Een Thaise reddingsgroep toont de pijnlijke gevolgen van zulke toeristenritjes met een opvallende foto. In beeld is de 71-jarige Pai Lin. Haar ruggengraat is compleet misvormd na 25 jaar werken in de

Lees meer »

Oei! Joeri verliest ‘trouwring’ nog voor hij strandt op ‘Honeymoon Island’: “De scheiding is al in gang gezet”

In de tweede aflevering van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, dinsdagavond op VTM2, komen twee nieuwe koppels aan op het onbewoond eiland. Onder meer Joeri (30) uit Gentbrugge en Sarah (32) uit Buggenhout gaan het avontuur aan. Al loopt het bij Joeri al meteen fout bij aankomst, want bij de duik van het huwelijksbootje verliest hij al meteen zijn ‘trouwring’. “De

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Beschuldigde in het nauw door bloedsporen: “De moordenaar van Youlia liet bijna zeker afdrukken na”

Speurders van het labo troffen na de moorden op Youlia (18) en Nessar (19) een waar bloedbad aan in studentenvoorziening Vlaskot in Kortrijk. “De moordenaar moet bijna zeker schoenafdrukken hebben achtergelaten of bloedsporen op z’n kledij hebben gehad”, getuigden ze in het Brugse assisenhof. En laat net daar het schoentje wringen voor Mohammad Musawi (24).

Lees meer »

Grote hinder tijdens zesde actiedag in Frankrijk: treinverkeer verstoord, vluchten geannuleerd en stakingen bij vuilnisophaling en scholen

Frankrijk ligt dinsdag lam door de massale vakbondsacties tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Het treinverkeer is verstoord, vluchten zijn geannuleerd en ook bij de vuilnisophaaldienst en op scholen werd het werk neergelegd. In enkele grote steden zijn wegblokkades gemeld. Bedoeling van de actiedag is om “Frankrijk tot stilstand te brengen”. Ook woensdag gaan de acties voort.

Lees meer »

Zowat het best bewaarde geheim van België: hoe groot is de stakingskas van de vakbonden?

Wellicht een schrale troost voor de stakers van supermarktketen Delhaize. Nu ze hun tweede werkonwillige week ingaan, zal ook hun stakingsvergoeding lichtjes stijgen. Naar voor voltijdse werknemers 235 euro netto per week. Of 45 euro per dag. Betaald door én recht uit de beruchte stakingskassen van de Belgische vakbonden. Of ‘oorlogskassen’, zoals zij dat zelf graag noemen. Maar hoeveel zit

Lees meer »

Niet alle klanten even begripvol voor stakers bij Delhaize: “Twee mensen vielen mij aan omdat ze niet binnen mochten”

Kwaad, maar vooral heel teleurgesteld zijn de 77 werknemers van de pas vernieuwde Delhaize in Aalst, waar de meesten al tientallen jaren op de teller hebben. “Geen verdediging van onze rechten meer, minder loon, op zondag werken, … Daarvoor hebben we ons dan jaren zo hard ingezet.” Dinsdag na de bijzondere ondernemingsraad, waar de directie werd uitgejouwd, legden personeelsleden spontaan

Lees meer »

Nederlandse nepverpleger: “geen idee waarom ik loog”

Leroy S. die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Lees meer »

Onze reporter ter plaatse ziet een Duits dorpje volledig in shock na de moord op Luise (12): “Ze kreeg 30 messteken omdat ze verliefd was op dezelfde jongen”

De moord op Luise (12) door twee vriendinnen (12 en 13) raakt het Duitse dorpje Freudenberg, net voorbij de Belgische grens, in het diepste van zijn kern. Er heerst een ons-kent-ons-cultuur, dus iedereen kent wel iemand van de getroffen families. Een tiener die Luise kende, vertelt aan onze reporter ter plaatse dat er ruzie is ontstaan tussen de meisjes vanwege

Lees meer »