Nieuwsfeed

Pensioenhervorming: PS wil werkgevers beboeten als ze te weinig 60-plussers in dienst nemen

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) komt met nieuwe voorstellen om de pensioenen te hervormen. Haar partij toont zich bereid om enkele taboes te laten sneuvelen, als ook de werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen. Dat schrijven de Mediahuis-kranten maandag.

Krantenkoppen in België

Klimaatpanel IPCC na 48 uur eens over afsluitend verslag

Het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is met 48 uur vertraging en nazitten eens geworden over de samenvatting van de zes rapporten die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd. Zondagavond gaven de regeringsvertegenwoordigers van de aangesloten landen groen licht voor de definitieve tekst van de synthese.

Lees meer »

Aantal skiongevallen licht gestegen tijdens krokusvakantie

Het aantal skiongevallen is in de krokusvakantie met 8 procent gestegen, van 118 naar 128. Dat meldt reisbijstandorganisatie Touring maandag. Het aantal oproepen steeg eveneens licht, van 2.185 in 2022 naar 2.220. “Er werd van uitgegaan dat er dit jaar veel meer reizigers zouden zijn geweest, maar aangezien het Franstalig onderwijs twee weken (inclusief deze week) verlof heeft, menen we

Lees meer »

Mag je verbrande voeding nog opeten of niet?

Het overkomt iedereen wel eens: net iets te lang je eten bakken in de pan of de oven, met verbrande voeding als eindresultaat. Wat zit er precies in die zwartgeblakerde stukjes? Is elk verbrand voedingsmiddel even gevaarlijk? En kan het kwaad als je het nog opeet? Toxicoloog Jan Tytgat van KU Leuven zet alles op een rijtje.

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »

Hoe krijg je die verkleurde houten keukenlepels echt snel schoon? Bio-ingenieur legt uit wat werkt en wat je zéker niet mag doen

Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt?

Lees meer »

Een huis met kosten voor 1580 euro. Vlamingen getuigen over hoge huurprijzen: “Ook voor mensen die hard werken wordt wonen onbetaalbaar”

Huren is vandaag fors duurder dan in 2021: gemiddeld kost een woning huren zo’n 815 euro. Ook de middenklasse voelt dat. Alleenstaande moeder Sabine (50), havenarbeider Johan (53) en gepensioneerden Monique (73) en Frank (65) getuigen hoe ze tot wel de helft van hun gezamenlijk inkomen aan huur betalen. “Ik ben een goede huurder, om dan iedere keer te indexeren: dat voelt oneerlijk.”

Lees meer »

Vlaamse vrijwilligers houden van 18 maart tot 2 april opnieuw Lenteschoonmaak

Honderden vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen nemen van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april naar jaarlijkse gewoonte deel aan de Lenteschoonmaak. De grootschalige Vlaamse opruimactie omvat zowel kleine opruiminitiatieven van de eigen stoep of straat als grote acties waarbij een hele buurt wordt gemobiliseerd. Dat meldt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, woensdag in een

Lees meer »