Nieuwsfeed

RECONSTRUCTIE. De vrouw die hij meenam naar Miss België-show bleek een dekmantel: politie kon op het nippertje zwaarbewapende Peter C. onderscheppen

Zwaarbewapend trok Peter C. (46) uit Lommel zaterdag naar de Miss België-verkiezing in De Panne. Op het nippertje kon de politie hem onderscheppen, en zo mogelijk een aanslag verijdelen. De man is intussen aangehouden, zo bevestigt het federaal parket. Peter C. wordt verdacht van poging tot terroristische moord, en riskeert een maximumstraf van twintig jaar cel. Zijn advocaat wuift de aantijgingen weg. “Hij wou gewoon naar de missverkiezing, om de dochter van een klant aan te moedigen. ”

Krantenkoppen in België

BNP Paribas Fortis lijft bpost bank volledig in: met deze veranderingen moeten klanten rekening houden

De net geen vier miljoen particuliere klanten van BNP Paribas Fortis moeten dit najaar een belangrijke vraag beantwoorden: via welk fysiek kanaal willen ze vanaf begin 2024 bij voorrang bediend worden? De mogelijkheden: op afspraak via het afgeslankte netwerk van de bank zelf, of via de postkantoren. “We gaan onze klanten hiervoor na de zomer contacteren”, zegt topman Michael Anseeuw

Lees meer »

Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Normaal had Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) veilig thuis moeten zijn na een reis met zijn zus Nicky in Mexico. Nicky keerde zaterdag alleen terug nadat Davy de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Hij besloot op hotel te gaan, maar bracht er nooit de nacht door. Volgens vader Patrick werd hij omsingeld door politieagenten in Cancun en opgepakt. “We weten

Lees meer »

Honderden mensen nemen pakkend afscheid van Kilian (18): “Het lot heeft je weggerukt uit ons leven, maar niet uit ons hart”

“Als ik met jou kon ruilen, zou ik het meteen doen. Ons hart is gebroken en zal nooit meer helen.” Honderden familieleden en vrienden hebben zaterdag in Boom afscheid genomen van de 18-jarige Kilian Vernimmen, die vorige week woensdag om het leven kwam bij een motorongeval in Willebroek. De opkomst aan het uitvaartcentrum was zelfs zo groot dat de straat

Lees meer »

“Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over topman Thomas More-hogeschool

“Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een directeur van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon

Lees meer »

Centra voor leerlingenbegeleiding: “Corona is nog niet verteerd, aantal verontrustende (thuis)situaties zorgwekkend”

De impact van COVID-19 op de emotionele ontwikkeling van leerlingen is nog lang niet verteerd. Dat blijkt uit het jaarverslag 2021-2022 van de centra voor leerlingenbegeleiding. CLB’s worden geconfronteerd met complexere casussen waarbij langere hulptrajecten nodig zijn. Ze zien ook een zorgbarende stijgende trend in de cijfers van verontrustende (thuis)situaties.

Lees meer »

Een maand na de zware aardbeving in Turkije en Syrië: “Ook mentaal moet bij de mensen veel heropgebouwd worden”

Exact een maand na de verwoestende aardbevingen in Syrië en Turkije, is de volledige omvang van de ramp nog steeds niet te overzien. Miljoenen mensen zijn dakloos. Sommigen vinden onderdak in net aangelegde wooncontainers, maar de echte heropbouw moet nog starten. "Ook in de hoofden van de mensen moet veel heropgebouwd worden", vertelt journalist Jens Franssen in "De ochtend" op

Lees meer »