Nieuwsfeed

Super Belg op de Super Bowl: 100 miljoen Amerikanen zagen vannacht 4 reclamespots van Belgisch productiehuis Caviar

De hoofdrollen waren vannacht voor de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs. Maar er zat een Belgische strik rond de Super Bowl, met 100 miljoen kijkers het belangrijkste en meest bekeken sportevenement in de VS. Vier van de felbegeerde en meest besproken reclamespots van het jaar werden gemaakt voor het Belgische productiehuis Caviar. “Het is de hoogmis voor de reclamewereld”, zegt CEO Bert Hamelinck.

Krantenkoppen in België

Medewerker (59) na 22 jaar in dienst ontslagen om meenemen iPad

Een iPad mee naar huis nemen, wetende dat het niet van jou is maar van het bedrijf waarvoor je werkt? Dat leverde een medewerker van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ontslag op staande voet op. De 59-jarige man stapte boos naar de rechter, maar kreeg nul op rekest. “Hier is sprake van ernstig verwijtbaar handelen”, luidt het oordeel.

Lees meer »

Ondanks alle waarschuwingen trekt Oekraïne zich niet terug uit Bachmoet en daar lijkt maar één verklaring voor

Zowel Oekraïne als Rusland gooit alles in de strijd om Bachmoet. Het is een vaststelling die westerse militaire analisten versteld doet staan. De Russische defensieminister Sjojgoe zei dinsdag dat de val van Bachmoet het begin van een reeks veroveringen zal zijn, wat zelfs Russische milbloggers niet geloven. Wat Kiev met de hardnekkigheid denkt te kunnen bereiken, is niet uitgesproken. Maar

Lees meer »

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Waarom keren gewonde Oekraïense soldaten toch terug naar het front? “Dat gaat niet over dapper zijn, in de loopgraven is iedereen bang”

De strijd om de Oekraïense stad Bachmoet lijkt met de dag bloediger te worden. In het veldhospitaal vlakbij de stad komen elke dag 50 tot 60 gewonde soldaten binnen. Sommigen van hen keren nadat ze verzorgd zijn, gewoon terug naar het front. Wat speelt er zich af in het hoofd van die soldaten? Waarom blijven ze ondanks alles zo onverzettelijk?

Lees meer »

Fox News-baas Rupert Murdoch geeft toe dat zijn zender leugens heeft verspreid rond Amerikaanse verkiezingen van 2020

In de Verenigde Staten heeft Rupert Murdoch, de 91-jarige eigenaar van Fox News, toegegeven dat zijn nieuwsmedium leugens over de verkiezingen van 2020 heeft verspreid. Dat blijkt uit vrijgegeven gerechtsdocumenten. De getuigenis maakt deel uit van het burgerlijk proces voor schadevergoeding van Dominion Voting Systems, de producent van stemmachines, tegen Fox News.

Lees meer »