Nieuwsfeed

Tienduizenden mensen zonder stroom door storm in Nieuw-Zeeland

Duizenden huizen in Nieuw-Zeeland zitten zonder stroom en vluchten werden maandag aan de grond gehouden door een tropische storm die het noorden van het land teisterde. Minister van Noodhulp Kieran McAnulty waarschuwde dat het een “kritieke dag” zou worden vanwege de “zeer gevaarlijke” combinatie van harde wind en zware regen.

Krantenkoppen in België

“Pas toen ik overal blauwe plekken kreeg, werd ik echt ernstig genomen”: Nathalie kreeg pas na 10 jaar diagnose EDS. Wat is het en kan je ervan genezen?

Zangeres Sia, actrice Jameela Jamil en recent ook onderneemster Jessica De Block. Verschillende celebrity’s getuigden al over hun – bij wijlen pijnlijke – leven met het Ehlers-Danlos Syndroom, kortweg EDS. Nathalie Ouderits (28) uit Leopoldsburg voelt zich gesteund door haar bekende lotgenoten. De aandoening heeft een enorme impact op haar leven. “De weg naar een diagnose heeft meer dan tien

Lees meer »

“De rug is één van de moeilijkste plekken om vet weg te werken”: met deze oefeningen van Lieven Maesschalck pak je die ‘muffin-top’ aan

Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. “De beste manier om daarvan verlost te raken, is een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij legt uit hoe je daaraan begint, en geeft enkele oefeningen die je meteen kunt doen.

Lees meer »

KIJK. Caspars huis schuift uit elkaar: “Voor zo’n 400.000 euro heb je drie huizen in één”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch. Daar staat Cabin ANNA, een volledig uitschuifbaar en verplaatsbaar huis dat je koopt als bouwpakket. Je zet de woning neer waar je wil en waar het toegelaten is. Bij helder weer kan je er zelfs onder de blote sterrenhemel slapen. Het prijskaartje? Zo’n 400.000 euro. “Maar

Lees meer »

China stelt twaalfpuntenplan voor Oekraïne voor: “Dreiging met of gebruik van kernwapens moet worden bestreden”

De Chinese regering heeft Rusland en Oekraïne een jaar na het begin van de oorlog opgeroepen om de dialoog te hervatten. China lanceerde ook een twaalfpuntenplan waarin het elk gebruik van kernwapens verwierp. “Alle partijen moeten Rusland en Oekraïne steunen om in dezelfde richting te werken en de directe dialoog zo snel mogelijk te hervatten”, aldus het Chinese ministerie van

Lees meer »

Alex Murdaugh schuldig bevonden aan moord op vrouw en zoon

Alex Murdaugh is schuldig aan de moord op zijn vrouw en zoon. Dat heeft de jury in South Carolina geoordeeld, na een proces dat de Verenigde Staten wekenlang in de ban hield. De voormalige advocaat hoorde het verdict onbewogen aan. Na een knikje naar zijn overlevende zoon werd hij geboeid weggeleid.

Lees meer »