Nieuwsfeed

Tolk gebarentaal gaat los op Rihanna’s Super Bowl-concert

Menig Amerikaan, en overal ter wereld, werd gisteren naar de Super Bowl gekeken. Tijdens de pauze trad niemand minder dan Rihanna op. Iedereen kon meegenieten, ook doven en slechthorenden. De tolk gebarentaal genoot duidelijk ook van het optreden. Rihanna ging los, maar de tolk moest niet onderdoen.

Krantenkoppen in België

Bijna helft van Belgische darmkankers laattijdig ontdekt en dat heeft enorme gevolgen voor de overlevingskansen

Uit nieuwe cijfers van het Belgisch Kanker Register blijkt dat 45 procent van de Belgische darmkankers laattijdig ontdekt wordt, met grote gevolgen voor de overlevingskansen. De overheid stelt nochtans een gratis test ter beschikking voor iedereen tussen de 50 en 74 jaar, maar slechts 52,5 procent van de aangeschreven Vlamingen gaat in op die uitnodiging. Intussen blijkt de ziekte ook in

Lees meer »

Onze man in Taiwan: “China zit in het hoofd van de Taiwanezen”

China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en zegt dat het een ‘vreedzame hereniging’ wil, maar als dat niet kan, wordt naar de wapens gegrepen. Echt nieuw is dat niet, eigenlijk herhaalt Peking al decennialang hetzelfde. Maar de laatste tijd wordt de Chinese dreiging tegenover Taiwan ernstiger, sommige westerse waarnemers vrezen zelfs voor een invasie in de komende jaren. VRT

Lees meer »

“Ik stuurde afscheidsberichten, er werd overgegeven en mensen vielen flauw”: zware storm veroorzaakt “totale paniek” op Air France-vlucht naar Nice

Tijdens een noodlading van een Air France-vlucht van Parijs naar Nice heerste er “totale paniek” bij de passagiers. De piloot moest vorige week vrijdag vanwege een zware storm uitwijken naar Montpellier, maar de mislukte pogingen in Nice deden de passagiers het ergste vrezen. “Ik was er zeker van dat ik zou sterven. Ik stuurde afscheidsberichten naar mijn familie.”

Lees meer »

Zo liet Union de kleedkamer van Anderlecht achter, nadat het na glansrijke zege tegen Union Berlin in kwartfinale Europa League zit

Union SG blijft in een Europese trance. De Brusselse stuntploeg overtroefde zowaar de Duitse topclub Union Berlin voor een historische kwartfinale in het moderne Europese voetbal. Teuma, Lazare en Lapoussin knalden Union in de zevende hemel voor een 3-0-zege. Welke knalaffiche volgt vrijdag in de loting van de Europa League? Ook na de match charmeerde Union met een klassegebaar: het

Lees meer »

Mediaconcerns ruzieën om ‘beloofde’ South Park-afleveringen

Warner Bros. eist honderden miljoenen aan schadevergoeding van Paramount Global vanwege de rechten van de populaire animatieserie South Park. Bij de rechtbank in in New York, is door Warner Bros. vrijdag een aanklacht ingediend tegen Paramount Global. Warner Bros zegt minder afleveringen van South Park te hebben gekregen dan was overeengekomen.

Lees meer »

PORTRET. Geliefd én gehaat: controversiële dj Skrillex is na jarenlange stilte terug met nieuwe muziek

Het meest gehate individu binnen dubstep. Een alternatieve superster. Een decennium geleden beroerde de Amerikaanse dj Skrillex – nom de plume van Sonny Moore – flink de gemoederen. Tegenstanders hekelden riedeltjes als ‘Bangarang’ en ‘Make it bun dem’, fans zagen in hem de nieuwe elektronische Heiland. De man met het afgeschoren kapsel vond beiden prima. Tot hij enkele jaren geleden

Lees meer »