Nieuwsfeed

Vlaamse Waterweg vraagt nieuwe vergunning aan voor fietsbrug tussen Gent en Merelbeke

Er komt een nieuwe vergunningsaanvraag voor de bouw van de fietsbrug tussen Gent en Merelbeke. Dat laat de Vlaamse Waterweg weten. Een rechter legde de bouw van de brug onlangs stil omdat de plannen voor de brug niet werden voorgelegd aan de gemeenteraden van Gent en Merelbeke.

Krantenkoppen in België

Landelijke staking in Frankrijk treft ook internationale treinverkeer

Wie volgende week met de trein naar het buitenland reist, kan mogelijk last ondervinden van een grote landelijke staking in Frankrijk tegen de hervorming van het pensioenstelsel. Verschillende internationale treinen van en naar Frankrijk rijden daardoor niet op maandag, dinsdag en woensdag, staat te lezen op de websites van Thalys en Eurostar.

Lees meer »

PORTRET. De snelste spurter nà de koers? Dat is Rik Bossuyt (53), schooldirecteur én de man die de winnaar naar het podium loodst

Vraag schooldirecteur Rik Bossuyt (53) vandaag hoe zijn weekend was, en hij antwoordt: “Vier keer gesprint.” U fronst? U snapt niet waaròm een man met een behoorlijk embonpoint vier keer zou spurten? Zoek dan nog eens de tv-beelden van de openingskoersen van het Vlaamse wielervoorjaar op en u zult vaststellen: naast Lotte Kopecky, Dylan Van Baarle en Tiesj Benoot loopt

Lees meer »