Nieuwsfeed

Vuurrood op zwevend podium, zwanger en met “Diamonds” als afsluiter, Rihanna maakt comeback op Super Bowl

In de VS heeft zangeres Rihanna-met-buikje helemaal de Halftime Show van de Super Bowl ingepalmd. Zij gaf een 13 minuten durend optreden tijdens de pauze van de finale van de American football-competitie. Rihanna daalde met een zwevend platform neer in het stadium en bracht onder meer haar hits "Umbrella", "Diamonds" en "Run this town".

Krantenkoppen in België

“Vlaams begrotingstekort valt ruim kwart miljard lager uit dan verwacht”

Het Vlaams begrotingstekort bedraagt dit jaar (bij ongewijzigd beleid) 2,65 miljard euro, wat 276 miljoen euro beter is dan de Vlaamse regering voordien had ingeschat. Dat blijkt uit een raming van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) maandag heeft voorgesteld. Toch blijven er uitdagingen waarschuwt de SERV: de aangekondigde heractivering en hervorming van het Europees begrotingskader dwingt alle overheden in

Lees meer »

“Bye bye, Parker”: onze chef voetbal ziet dat de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld zijn en kent de kandidaat-opvolgers

Over en uit. Na de blamage bij Benfica zijn de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Hij heeft van Club een warboel gemaakt”, schrijft hij. “Het is welletjes geweest. Zó kan het niet verder. So long, farewell, mister Parker.” In de zoektocht naar een opvolger bewandelt Club twee pistes.

Lees meer »

Leerlingen laten zich een dagje opsluiten in nieuwe gevangenis Dendermonde

Vandaag laten honderd leerlingen zich opsluiten in de nieuwe gevangenis van Dendermonde. De komende weken komen de eerste gedetineerden er aan. Maar eerst worden nog de veiligheidsprocedures getest met jongeren uit de studierichting Defensie en Veiligheid. Ze worden een dag behandeld als gedetineerden. Onder meer leerlingen van het IVV Sint-Vincentius in Gent doen mee.

Lees meer »

Wake voor Olivier Vandecasteele in Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik: “Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen”

In Brussel, Gent, Leuven, Namen en Doornik zijn wakes gehouden voor Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die al een jaar in een Iraanse gevangenis zit. Familie, vrienden en sympathisanten kwamen er bijeen om zijn onmiddellijke vrijlating te eisen. "Wij willen druk blijven zetten op onze politici", zegt zijn zus Nathalie Vandecasteele. "Hij moet zo snel mogelijk vrijkomen, want hij heeft

Lees meer »

Hanne vertrekt naar Nepal en neemt heel even afscheid van ‘Familie’

Met een kleine krop in de keel nam Hanne vanavond afscheid van Véronique in ‘Familie’. Het personage vertrekt samen met haar zoontje Gaston op retraite naar Nepal, een kans die ze niet wilde laten liggen. Samen met Hanne verdwijnt zo ook actrice Margot Hallemans heel even uit de soap. De kijkers hoeven zich echter geen zorgen te maken, want het

Lees meer »

“Vierde ref zei dat ik me met eigen f*cking zaken moest bemoeien”: José Mourinho pakt alweer rood en wil arbitrage voor rechtbank

José Mourinho being José Mourinho. In de verloren uitmatch bij Cremonese ging de AS Roma-coach nog maar eens door het lint tegen de arbitrage. Zijn derde rode karton van het seizoen, geen speler in de Serie A doet ‘beter’. Al was Mourinho’s uitleg over de vierde ref misschien nog opvallender. “Ik heb al veel meegemaakt, maar dit was ook voor

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Mogelijke kroongetuige zegt nu dat Musawi (24) die avond mes bijhad: “Hij stak het snel weg achter z’n been”

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar de mogelijke kroongetuige in de zaak van de dubbele kotmoord is vrijdagavond dan toch opnieuw komen getuigen. O.O. (39) zag Youlia Soboleva (19) enkele uren voor haar dood buitenkomen uit de studio van Mohammad Musawi (24). En hoewel O. dat eerder niét in het Brugse assisenhof verklaarde, beweerde hij nu dat

Lees meer »

Beslissing om naaktfouilles te rechtvaardigden in proces over aanslagen in Brussel vanaf nu op wekelijkse basis

De individuele beslissingen die een eventuele naaktfouille rechtvaardigden van de beschuldigden in het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 zullen niet langer dagelijks, maar wekelijks worden genomen. Dat heeft voorzitter Laurence Massart vandaag bekendgemaakt bij de start van de procesdag. Ze las een brief voor die ze had ontvangen van de advocaat van de Belgische Staat.

Lees meer »

Jambon roept topministers Vlaamse regering samen over stikstofdossier

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft de top van zijn regering samengeroepen over het stikstofdossier. Dat meldt persagentschap Belga. “De verschillen tussen N-VA en CD&V blijven toch heel groot”, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Jambon had wel aangegeven dat hij enkel zijn kernkabinet zou samenroepen als er uitzicht was op een beslissing.

Lees meer »

Belgische wijnboeren hadden recordjaar

Nooit was de Belgische wijnproductie zo groot als in 2022, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. Tegenover het slechte jaar 2021 verdubbelde de productie tot 3 miljoen liter. Het vorige recordjaar was 2018 met 2 miljoen liter.

Lees meer »