Nieuwsfeed

Waarom daders in spe hun plannen niet voor zichzelf houden: “Zoveel spanning dat ze niet kunnen zwijgen”

Hij had wapens en hij had een toegangsticket. Als Peter C. gewild had, had hij echt wel een drama kunnen veroorzaken op de Miss België-verkiezing. Maar dan had hij zijn plannen beter niet rondgebazuind. Waarom doen daders in spe zoiets?

Krantenkoppen in België

VRAGENSTUK. Is de asielcrisis nu van de baan? En zien we nooit meer tentenkampen in Brussel? Al uw vragen over het asielakkoord beantwoord

Dan toch een federale deal over de opvangcrisis. Nadat premier Alexander De Croo (Open Vld) het asieldossier naar zich toetrok, kwam er plots beweging in de zaak. Is de asielcrisis nu van de baan? Hoeveel nieuwe opvangplaatsen worden er gecreëerd en hoeveel zal dat kosten? Al uw lezersvragen over het akkoord beantwoord. “Dit is maar een eerste stap.”

Lees meer »

Joe Exotic uit ‘Tiger King’ wil vanuit cel voor Witte Huis gaan

De Amerikaanse verkiezingen vinden volgend jaar plaats en dus stijgt ook het aantal onwaarschijnlijke kandidaten dat zegt een gooi naar het presidentschap te zullen doen. Joe Exotic, de bekende tijgerhouder uit de Netflix-serie ‘Tiger King’, wil zich verkiesbaar stellen. Dat maakte de 59-jarige realityster bekend via zijn website.

Lees meer »

VS, VK en Australië bundelen krachten voor nieuwe generatie nucleaire onderzeeërs

De Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk gaan de krachten bundelen om een nieuwe generatie onderzeeërs te bouwen. Dat heeft de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, aangekondigd. Het ontwikkelen van de nucleaire onderzeeërs vormt het eerste project van de alliantie AUKUS, het militaire partnerschap dat de drie landen in 2021 tot stand hebben gebracht.

Lees meer »

“Slechts 40 van 3.000 overleefden eerste schifting”: in deze ‘prinsessenschool’ worden vorstinnen van morgen gemaakt

Kroonprinses Elisabeth (21) liep als eerste royal van haar generatie school aan het Atlantic College in Wales. Momenteel volgen de Nederlandse prinses Alexia en de Spaanse troonopvolgster Leonor (allebei 17) er les, volgend schooljaar is het de beurt aan Leonors zus Sofía (15). Waarom is de kostschool zo populair bij jonge royals? En hoe raak je er binnen? “Net als

Lees meer »

Erhan Demirci over comedybenefieten voor 12-12: “We lachen niet met de ramp, moppen over de geldinzameling kunnen wel”

Komiek Erhan Demirci organiseert zondag en maandag de laatste twee van in totaal vijf comedybenefieten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hij schenkt de opbrengst van die shows, met negen komieken per avond, integraal weg. Humor is wel degelijk een goede manier om geld in te zamelen na zo’n grote menselijke ramp, vindt Demirci, al is

Lees meer »