Nieuwsfeed

WEERBERICHT Zacht en zonnig weer, een eerste voorsmaakje van de lente

Een hogedrukgebied boven Europa zorgt voor de aanvoer van warme en droge lucht bij de start van de week. Hierdoor verdwijnt het wolkendek dat het afgelopen weekend boven ons land hing. Al zeker tot en met woensdag mogen we ons aan zonnig en zacht weer verwachten.

Krantenkoppen in België

Hoe veilig zijn jouw centen bij de bank? En wat met buitenlandse instellingen?

Het aandeel van de Zwitserse grootbank Crédit Suisse is op dit moment in vrije val. Dat gebeurt in navolging van twee Amerikaanse banken die de afgelopen dagen al kopje onder gingen. Ook andere bankaandelen gingen vandaag flink achteruit, bovenop de stevige koersverliezen van de voorbije dagen: op de beurs van Brussel noteerden KBC en ING respectievelijk meer dan 5 procent

Lees meer »

Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56 procent) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en

Lees meer »

MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de

Lees meer »

Nieuw in Vlaanderen voor uw klachten over discriminatie: het Vlaams Mensenrechteninstituut

Vanaf vandaag is het nieuwe Vlaamse Mensenrechteninstituut (VMRI) een feit. Je zal daar online terechtkunnen met eventuele klachten over allerlei vormen van discriminatie. De oprichting van de "Vlaamse Unia" stond in het regeerakkoord en komt er vooral op vraag van regeringspartij N-VA. Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) benadrukt dat het VMRI een veel breder mandaat heeft

Lees meer »

200 actievoerders bezetten kruispunt Gent na aanrijding fietser en eisen maatregelen: “Elke dag zie ik een ongeluk gebeuren”

Aan de Keizerpoort in Gent hebben actiegroepen, buurtbewoners en bezorgde ouders het kruispunt van de stadsring met de N9 bezet. Ze eisen dat de overheden meer doen om het er veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. Vorige week raakte een fietser er levensgevaarlijk gewond nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen. Zo’n 200 actievoerders willen een conflictvrij kruispunt en een

Lees meer »