Nieuwsfeed

Zwangere Rihanna maakt comeback – op grote hoogte – tijdens pauzeshow Super Bowl

American footballliefhebbers kijken er ieder jaar naar uit, de Super Bowl. Maar ook wie niets geeft om de finale van deze Amerikaanse sport, hebben een reden om te kijken: door de jaren heen traden de grootste sterren op tijdens de legendarische pauzeshow. Dit keer was het de beurt aan superster Rihanna.

Krantenkoppen in België

TikTok kondigt tijdslimiet van 1 uur aan voor gebruikers onder 18 jaar (maar er zijn achterpoortjes)

Binnen enkele weken zullen TikTok-gebruikers jonger dan 18 jaar niet meer ongestoord kunnen scrollen op de populaire app. Accounts van jonge gebruikers zullen automatisch ingesteld zijn op een schermtijdlimiet van 60 minuten per dag. Als ze toch willen verder kijken, zullen ze een code moeten ingeven. De limiet zou ook aangepast kunnen worden. TikTok kondigt daarmee een opvallend drastische maatregel

Lees meer »

Slechte reviews, betrapt met een prostituee en tal van ongepaste grappen: Eddie Murphy is klaar voor een nieuw hoofdstuk

Eddie Murphy (61) is helemaal terug, met dank aan een prestigieuze oeuvreprijs, en een nieuwe film op Netflix. Nochtans zegde hij meer dan elf jaar geleden de filmwereld gedesillusioneerd vaarwel. “Ik maakte plots alleen nog maar slechte films”, klonk het teleurgesteld. Al bleek er ook op persoonlijk vlak héél wat aan de hand: van ruzie met z’n exen tot die

Lees meer »

Fiscale hervorming Van Peteghem moet werknemers 835 euro netto per jaar opleveren

Dinsdagavond legde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een hertimmerde versie van zijn belastinghervorming op de regeringstafel. Zo hoopt hij alsnog zijn fiscale droom voor het eind van de regeerperiode te realiseren. In zijn plan worden de lonen jaarlijks met zo’n 1.500 euro netto verhoogd en wordt dat betaald met hogere btw-inkomsten. Wat zou dat concreet voor u betekenen?

Lees meer »

Voorvechter van onderwijs voor meisjes in Afghanistan “met geweld” gearresteerd

Matiullah Wesa, “voorvechter van onderwijs voor meisjes” in de Afghaanse hoofdstad Kaboel opgepakt. Dat meldt de Bijstandsmissie van de Verenigde Naties in Afghanistan (UNAMA) dinsdag op Twitter. UNAMA roept de “de facto autoriteiten op om zijn verblijfplaats, de redenen voor zijn arrestatie te verduidelijken en zijn toegang tot wettelijke vertegenwoordiging en contact met zijn familie te verzekeren”.

Lees meer »

België zonder toppers naar Canada voor Billy Jean King Cup: “Alle vertrouwen in geselecteerde speelsters”

De eerste opdracht voor nieuwbakken kapitein Wim Fissette kondigt zich pittig aan. Op 14 en 15 april moet hij zich in Canada met een gedecimeerd nationaal team trachten te plaatsen voor de eindfase van de Billy Jean King Cup. Afwachten of teamgeest en goesting de afwezigheid van Elise Mertens (WTA 37), Maryna Zanevska (WTA 78) en Alison Van Uytvanck (WTA 85) kunnen opvangen.

Lees meer »

Heel groen, weinig winst

17:51 Elektrische auto’s mogen populair zijn, klassieke automakers hebben de grootste moeite er geld aan te verdienen. Europa’s grootste autobouwer Volkswagen mag dinsdag uitleggen hoe hij dat probleem zal …

Lees meer »

Drugshandel van haar zoon is zoveelste tegenslag voor Kim Kay: “Ik ben al jarenlang aan mijn bed gekluisterd”

Haar enige zoon die een gevangenisstraf van vier jaar riskeert voor drugsfeiten. Het is de zoveelste klap die het leven uitdeelt aan Kim Kay (45). De ‘Lilali’-zangeres scoorde ooit een monsterhit en stond op alle Vlaamse podia, maar raakte daarna in een neerwaartse spiraal. Ze overwon baarmoederhalskanker, een zware morfineverslaving en is intussen al een decennium aan haar bed gekluisterd

Lees meer »

Hoe kan het dat ex-Kamervoorzitters en ambtenaren jarenlang ‘illegaal’ duizenden euro’s extra pensioen kregen? “Als het onwettig was, stort ik alles terug”

Al jarenlang betaalt het federaal parlement acht ambtenaren en twee voormalige Kamervoorzitters iedere maand duizenden euro’s pensioen te veel via een constructie die wellicht onwettig is. “Toen ik het ontdekte, viel ik van mijn stoel”, zegt huidig Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS). Wij probeerden met haar te achterhalen hoe dit schandaal zo lang onder de radar kon blijven en vroegen reactie

Lees meer »