Nieuwsfeed

Zwangere Rihanna trakteert op hits bij Super Bowl optreden

Rihanna maakte zondagnacht voor het eerst in bijna vijf jaar opnieuw haar opwachting op een podium. De 34-jarige zangeres reeg tijdens de halftimeshow van de Super Bowl, de hoogmis van het American football, hit na hit aan elkaar en trakteerde het Amerikaanse publiek onder meer op We Found Love en Diamonds.

Krantenkoppen in België

Klok tikt voor verlenging kernreactoren, waarschuwt Elia-topman: “Denk je dat bedrijven nog investeren in een land waar niet gegarandeerd is dat het licht aanblijft?”

Als er niet snel knopen worden doorgehakt in de dossiers rond hoogspanningslijn Ventilus en de verlenging van de twee jongste kernreactoren Doel 4 en Tihange 3, zet ons land z’n toekomstige welvaart op het spel. Dat zegt Chris Peeters, CEO van hoogspanningsnetbeheerder Elia. “De huidige deal met Engie biedt onvoldoende garantie met het oog op bevoorradingszekerheid.”

Lees meer »

Gwyneth Paltrow kwaad om alle media-aandacht in rechtszaak omtrent ski- en vluchtmisdrijf, radioloog sluit uit dat slachtoffer op de actrice gebotst is

Het proces tegen Gwyneth Paltrow (50) is volop aan de gang. De actrice zou in 2016 een skiongeval hebben veroorzaakt, waarbij Terry Sanderson, de man tegen wie ze botste, zwaargewond raakte. Afgelopen woensdag, tijdens de tweede dag van het proces, nam radioloog Wendell Gibby het woord. Volgens de man is het onwaarschijnlijk dat Sanderson tegen Paltrow gebotst is.

Lees meer »

“Wat zijn we aan het doen?”: Véronique Leysen richt zich tot Hilde Crevits nadat baby’tje sterft na val bij onthaalmoeder

“Ik neem het op voor zij die niks kunnen zeggen. Onze baby’s.” Véronique Leysen (37) heeft zich op Instagram uitgesproken over het incident dat plaatsgevonden heeft bij een onthaalmoeder uit Kessel-Lo. De onderneemster richt zich hierbij rechtstreeks tot Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. “Ik smeek u. Laat die kindjes niet in de steek.”

Lees meer »

Béatrice (23) getuigt als eerste op proces aanslag Zaventem: “Ik verloor beide benen en lag maand in coma, maar haalde wel Paralympische Spelen”

Béatrice Lasnier de Lavalette (23) heeft voor het assisenhof in Brussel getuigd over haar moeilijke strijd terug. De Frans-Amerikaanse atlete verloor beide benen bij de aanslag in Brussels Airport. Ze lag een maand in coma en onderging tientallen operaties, maar slaagde er uiteindelijk in om vijf jaar later deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Tokio. Vandaag stelt ze

Lees meer »

Hattrickheld Gift Orban Speler van de Week in Conference League, spits laat matchbal signeren door Gent-ploegmaats: “Weer drie goals. Ben je gek?”

Gift Emmanuel Orban leidde woensdag AA Gent met een waanzinnige hattrick naar de kwartfinales in de Conference League. De UEFA riep de Nigeriaanse wonderboy uit tot Speler van de Week in de Europese competitie. Na de 1-4-zege bij Basaksehir na Orban de wedstrijdbal mee naar huis. Op de bus vroeg hij z’n teamgenoten om die te signeren. Zo bleek uit

Lees meer »

Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”

“Het belangrijkste land voor elke politicus is en blijft het binnenland”: het Vlaams Belang hekelde woensdag de afwezigheid van verschillende Vlaamse minister tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement en verliet meteen na de opening van de plenaire het halfrond als protest. “Maar liefst vijf van de negen Vlaamse ministers zitten in het buitenland. Dat getuigt van bitter weinig respect

Lees meer »

Tunesisch parlement neemt na 20 maanden opnieuw zitting

Het nieuwe Tunesische parlement, dat in december en januari tijdens verkiezingen met een extreem lage opkomst is verkozen, is maandag aan de slag gegaan. Dat meldt het staatsagentschap TAP. Eerder was er 20 maanden geen parlementair werk geweest in het Noord-Afrikaanse land in de nasleep van de controversiële machtsuitbreiding van president Kais Saied. Het nieuwe parlement heeft aanzienlijk minder macht

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt toe met leeftijd

De loonkloof -het verschil in uurloon- tussen mannen en vrouwen neemt toe met de leeftijd. Dat blijkt uit cijfers die Statbel bekendmaakte in het kader van Internationale Vrouwendag. Voor 35-44-jarigen bedraagt de kloof 4,5 procent, bij de 55-64-jarigen stijgt dat tot 8,5 procent. In de categorie van jonge werknemers – tot 25 jaar – is de loonkloof zelfs licht negatief

Lees meer »

Hilde Van haesendonck duikt na ontslag weer even op in ‘Familie’: “Maar collega Ludo Hellinx was minder gewillig”

In 2022 werd ze ontslagen bij ‘Familie’, maar nu verschijnt Hilde van haesendonck opnieuw als Jenny in de soap. Deze week is te gast op het trouwfeest van Benny en Samira. “Ik was zo blij”, zegt Hilde, maar geldt dat ook voor collega en tv-echtgenoot Ludo Hellinx? “Hij stond er weigerachtig tegenover.” In ‘Dag Allemaal’ vertelt de actrice openhartig over

Lees meer »

Oplichters stelen al het spaargeld van François (89): “Ik klus nog elke dag bij als koerier. En plots heb ik niks meer”

Elke dag klust François Vissers (89), ondanks zijn leeftijd, nog bij als koerier bij een transportbedrijf. Om zijn mager pensioentje wat aan te vullen en om rond te komen iedere maand. Nu is de man in één klap bijna al zijn spaargeld kwijt. Hij werd vrijdag opgelicht door valse bankmedewerkers. “Mijn zuurverdiende centjes. Alles in één klap weg”, zucht François.

Lees meer »

ECB voert rente waarschijnlijk verder op ondanks recente onrust

De Europese Centrale Bank (ECB) voert de rente in de eurozone vandaag naar verwachting weer verder op, ondanks de onrust in de bankensector van de laatste dagen. ECB-president Christine Lagarde benadrukte vorige week namelijk al “alles wat nodig is” te zullen doen om de hoge inflatie omlaag te krijgen en te zorgen voor stabielere prijzen.

Lees meer »