Nieuwsfeed

10 mannen gearresteerd in Ravels na cocaïnevangst van bijna 4 ton

In Ravels zijn 10 mannen gearresteerd in een onderzoek naar de invoer van bijna 4 ton cocaïne. De politie viel een loods binnen en vond 68 zakken coke. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen zal de verdachten verhoren en voorleiden bij de onderzoeksrechter in Turnhout.

Krantenkoppen in België

Kamertje boeken in de boekenwinkel

19:10 Met ‘150 Bookstores you need to visit before you die’ reis je langs pareltjes, pralinedoosjes, paleizen vol boeken, waar je eerst naar de winkel kijkt – buiten of binnen of beide – en dan pas naar het…

Lees meer »

OPROEP: Krijgt u (onverwacht) geld terug van uw energieleverancier?

Zo bespaard op verwarming en elektriciteit, maanden ‘kou geleden’, maar nu krijgen we plots honderden euro’s terug van onze energieleverancier. Als er één factuur is die we dit jaar massaal vrezen, is het wel de slotfactuur van onze netbeheerder. Veel klanten kregen de rekening al gepresenteerd, en vallen van hun stoel van verbazing – niet in negatieve zin: ze krijgen

Lees meer »

Retailexpert voorspelt “ongewoon weekeinde” in de supermarkt. Zijn onze warenhuizen gewapend?

De meeste supermarkten voorzien extra voorraad voor wat als “een ongewoon weekend in de supermarkt” wordt aangekondigd. Al wordt over de mogelijke tekorten waarvoor retailexpert Gino Van Ossel vreest, liever niet gesproken, want: praten over tekorten leidt tot tekorten. “Het aanbod werd op de extra vraag afgestemd”, klinkt het. Ondertussen lijkt één supermarktketen dé grote winnaar van de malaise bij

Lees meer »

“Vooral in Antwerpen is de restaurantwereld in opmars”: hoofdinspecteur van Michelin blikt vooruit op de uitreiking van nieuwe sterren maandag

Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze

Lees meer »

Schotse boer filmt zeldzame ‘sneeuwtornado’

Het noorden Verenigd Koninkrijk werd vorige week getroffen door een sneeuwstorm. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’. Zijn vrouw had zijn telefoon bij en kon het ongewone tafereel vastleggen. Bekijk het hierboven.

Lees meer »

Sint-Annakerk in Gent nu zeker supermarkt: “De vergunning is onherroepelijk binnen”

Er komt nu zeker een Delhaize-supermarkt in de Gentse Sint-Annakerk. Een actiecomité en een particulier gingen in beroep tegen de plannen, maar de Raad voor Vergunningbetwisting verklaart ze ongegrond. "De finale vergunning voor een supermarkt is binnen", bevestigt Delhaize. Wanneer de winkel er zal opengaan, is nog onduidelijk. De Sint-Annakerk is een beschermd monument, het gebouw staat al een hele

Lees meer »