Nieuwsfeed

33 doden bij botsing tussen migrantenbus en minibus in Panama

Bij een botsing tussen een bus en een minibus in Panama zijn woensdag 33 mensen om het leven gekomen. De bus vervoerde tientallen migranten en was onderweg naar de Verenigde Staten. Dat heeft Samira Gozaine, het hoofd van de Panamese immigratiedienst, bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Nu kan het wielerseizoen écht beginnen: mobiele seingevers hebben attest op zak en staan klaar voor de Omloop het Nieuwsblad

Zo’n 140 60-plussers hebben een test afgelegd om als begeleider in de koers te mogen meerijden, waarvan 60 mobiele signaalgevers die dat dit jaar voor het eerst moesten doen. De overgrote meerderheid is ook geslaagd en behaalde het nodige Fit To Pilot-attest. Het wielerseizoen kan dus beginnen, met zaterdag de Omloop het Nieuwsblad. Drie mobiele signaalgevers doen hun verhaal.

Lees meer »

VCST in Sint-Truiden wil volgend jaar 80 mensen ontslaan: “Steeds minder vraag naar verbrandingsmotoren” 

De producent voor auto-onderdelen VCST in Sint-Truiden wil tegen het einde van volgend jaar zo’n 80 mensen ontslaan. De lage productieverwachtingen door de overschakeling naar elektrische motoren is volgens de directie de reden voor de ontslagen. Ford en Volkswagen gaven al aan dat ze minder zullen bestellen. Er zal de komende weken nog met de vakbonden onderhandeld worden.

Lees meer »

Zwitserse centrale bank belooft Credit Suisse te steunen als dat nodig is

De Zwitserse centrale bank heeft woensdagavond een verklaring verspreid waarin wordt beloofd het geplaagde Credit Suisse financiële steun te geven wanneer dat nodig blijkt. Met die woorden lijken de autoriteiten in Zwitserland de financiële markten gerust te willen stellen. Zowel de centrale bank als toezichthouder Finma zegt de situatie scherp in de gaten te houden.

Lees meer »

Plusminus

17:37 De regering wacht gespannen af hoe Standard & Poor’s de kredietwaardigheid van België beoordeelt. Het ratingbureau laat vrijdag nabeurs weten of het de rating van België verlaagt.

Lees meer »

Trekt vrouw Rachel aan het langste eind of dochter Roxeanne: dit staat op het spel in proces over erfenis van wijlen André Hazes

Vandaag doet een rechter in Utrecht uitspraak in de zaak rond de erfenis van wijlen André Hazes senior, de Nederlandse volkszanger die in 2004 is overleden. In de rechtszaal staan zijn dochter Roxeanne en zijn vrouw Rachel tegenover elkaar. Dé cruciale vraag in dit dossier: waren Hazes sr. en Rachel op het moment van zijn overlijden aan het scheiden of

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad raadt bloeddonaties af voor 66-plussers

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) stelt in een nieuw advies voor om bloeddonatie vanaf 66 jaar "niet aan te bevelen". Dat zou neerkomen op een verstrenging van de huidige regels, terwijl er toch al geen overvloed is aan mensen die bloed komen geven. De HGR wil inzetten op bredere campagnes om meer jonge donoren te vinden en de huidige bloeddonoren vaker

Lees meer »