Nieuwsfeed

Aanvoerder (17) van Thaise voetballertjes die in 2018 vastzaten in grot, is overleden in Engeland

Duangpeth Promthep (17), de aanvoerder van de voetballertjes die in 2018 samen met hun coach bevrijd werden uit een grot in Thailand, is overleden. Hij is overleden in Engeland, waar hij studeerde. Hij zou een hoofdwonde hebben opgelopen.

Krantenkoppen in België

Rusland blijft tot 2028 bij ISS

De Russische module van het internationale ruimtestation (ISS) blijft tot 2028 opereren. Dat heeft de wetenschappelijke en technische raad van het Russische ruimtevaartagentschap Roskosmos dinsdag besloten na uitgebreid overleg, meldt het staatsagentschap Tass.

Lees meer »

Waarom spreekt paus Franciscus mij aan?

Tien jaar geleden werd Jorge Bergoglio verkozen tot paus Franciscus. Deze verjaardag is voor Aglaja Bornauw, theologe en actief bij de christelijke denkgroep Logia, een aanleiding om te onderzoeken wat paus Franciscus betekent voor haar geloof.

Lees meer »

Grootste verhoging van lonen in dertig jaar in Japan

De jaarlijkse loononderhandelingen in Japan (‘shunto’) tussen vakbonden en werkgevers hebben geleid tot een verhoging van de lonen met gemiddeld 3,8 procent. Dat is het hoogste niveau in dertig jaar, zo blijkt uit voorlopige resultaten die door vakbondsorganisatie Rengo bekendgemaakt zijn.

Lees meer »

“Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan

Lees meer »