Nieuwsfeed

Advocaten van Du Lion vragen jury om begrip: “Zijn eerste levensjaren lezen als een handleiding ‘seriedoder kweken’”

De advocaten van ruitenwasser Stephaan Du Lion (58) hebben de jury om begrip gevraagd voor hun cliënt. Ze vroegen om hem niet tot levenslang te veroordelen, zoals de advocaat-generaal eerder had gevorderd. Dat Du Lion zelf twee moorden opbiechtte en door zijn rotslechte jeugd gekneed werd, moet volgens hen ook meespelen. “Als u hem levenslang geeft, dan bent u uw signaalfunctie uit het oog aan het verliezen.”

Krantenkoppen in België

Amnesty roept op om mensenrechtenschendingen taliban te vervolgen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de lidstaten van de Verenigde Naties (VN) op om op te treden tegen de verslechterende mensenrechtensituatie in Afghanistan. Aan de straffeloosheid van de taliban moet een einde komen, eist de organisatie vandaag. “Het is tijd dat de internationale gemeenschap na haar herhaalde publieke verklaringen concrete actie onderneemt”, verklaarde secretaris-generaal Agnès Callamard van Amnesty.

Lees meer »

7 mensen naar het ziekenhuis na uitzonderlijk zware turbulentie op vlucht: “Plots tuimelde het vliegtuig naar beneden” 

Op een vlucht van Austin, in de Verenigde Staten, naar Frankfurt in Duitsland zijn zeven mensen gewond geraakt na uitzonderlijk zware turbulentie. Onverwacht maakte het vliegtuig een duikvlucht. Op foto’s op sociale media is te zien dat de cabine helemaal overhoop lag. Het toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is uitgeweken naar de luchthaven van Washington, zodat de gewonden verzorgd

Lees meer »

De ouders van Sanda Dia spreken voor het eerst op proces-Reuzegom: “Toen ik de hand van mijn zoon vasthield in het ziekenhuis, belden hun ouders naar toppleiters”

Een week lang volgde Ousmane Dia, Sanda’s papa, sereen en waardig het proces. Op de laatste procesdag in de zaak-Reuzegom doorbrak hij de stilte: “Ik ben mezelf verloren”, zegt hij. Papa Dia toont een paar vuile sneakers, een stille getuige van de gruweldoop. “Deze schoenen zijn het enige dat me nog rest van mijn zoon.” Voor het eerst kregen Sanda’s

Lees meer »

Belg bijna zo gelukkig als voor corona

De Belg is bijna zo gelukkig als vóór corona. Dat moet blijken uit het Nationaal Geluksonderzoek van de UGent in samenwerking met verzekeraar NN. Een bevraging van 1.709 respondenten eind 2022 dicht de gemiddelde Belg een ‘gelukscore’ toe van 6.6 op 10. Dat cijfer zakte tijdens de coronacrisis in het midden van de tweede golf nog naar een dieptepunt van 6.2.

Lees meer »