Nieuwsfeed

Alec Baldwin herneemt opnames ‘Rust’ ondanks vervolging voor onvrijwillige doodslag

Alec Baldwin (64) keert terug als acteur en producer bij de film ‘Rust’. De opnames worden in de lente hernomen met een nieuwe cameravrouw als vervanging voor Halyna Hutchins, die in oktober 2021 op de filmset werd doodgeschoten. Als gevolg werd Baldwin eind januari aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag.

Krantenkoppen in België

Rudi Vranckx blikt terug op 20 jaar oorlog in Irak: “Ik mocht het toen geen invasie noemen”

Het is twintig jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen op zoek naar massavernietigingswapens. Toenmalig VS-president George W. Bush sprak over "een militaire operatie om Irak te ontwapenen, de Irakezen beschermen en de wereld te verbeteren". Die massavernietigingswapens zijn nooit gevonden. Maar de gevolgen van de beruchte oorlog zijn vandaag nog steeds voelbaar. VRT NWS-expert Rudi Vranckx blikt terug

Lees meer »

Drie doden bij Turkse droneaanval in Noord-Irak

Bij een Turkse droneaanval in het noorden van Irak zijn volgens Koerdische bronnen drie mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om leden van een Jezidi-militie, die banden heeft met de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Dat meldt de antiterreureenheid van de Koerdische autonome regio.

Lees meer »

“Dood klasgenoot van Buster Murdaugh wordt beschouwd als moord”

Stephen Smith (19) was omgekomen bij een auto-ongeval met vluchtmisdrijf. Dat oordeelde de politie van South Carolina in 2015. De klasgenoot van Buster Murdaugh was enkele kilometers van het landgoed van de familie dood teruggevonden. Nu vader Murdaugh veroordeeld is voor de moord op zijn vrouw en zoon en er steeds meer vragen worden gesteld bij de vele overlijdens die

Lees meer »

Franse president Macron verdedigt de pensioenhervormingen met hand en tand tijdens televisie-interview

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn pensioenhervormingen met hand en tand verdedigd. Dat deed hij tijdens een televisie-interview, het eerste sinds het doorvoeren van de omstreden pensioenhervorming. Macron hoopt om met het interview de woedende massa tot bedaren te brengen, maar haalt ook hard uit naar demonstranten die geweld gebruiken. "Als er geweld gebruikt wordt, zijn we niet langer

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

Frankrijk treft spoedmaatregelen door aanhoudende droogte

Vanwege de aanhoudende droogte treft Frankrijk spoedmaatregelen om zich te wapenen tegen een nieuwe droge zomer. “Het gebrek aan regen sinds al meer dan 30 dagen in Frankrijk is een grote bedreiging voor onze waterreserves komende zomer”, stelt regeringswoordvoerder Olivier Véran, na een vergadering van de regering.

Lees meer »

Selena Gomez bedankt haar pas behaalde 400 miljoen volgers op Instagram: waarom stijgt haar populariteit opeens? 

Zangeres Selena Gomez is sinds afgelopen vrijdag de eerste vrouw ooit met 400 miljoen (ondertussen al 402 miljoen) Instagramvolgers op haar naam. Ze postte gisteren nog dat ze die allemaal stuk voor stuk zou willen knuffelen. Een beetje emotioneel dus, wellicht omdat de plotse stijging voor een deel te wijten is aan de vermeende ruzie met Amerikaans model Hailey Bieber

Lees meer »

Nederlandse Caroline van der Plas na grote overwinning van haar BBB-partij: “Onvermijdelijk dat Rutte handdoek in de ring gooit”

Volgens de Nederlandse voorzitster van de partij BoerenBelangenBurger Caroline van der Plas is het onvermijdelijk dat de Nederlandse regering de handdoek in de ring zal gooien. Dat zei ze in VTM Nieuws na het verpletterende succes van haar partij gisteren tijdens de provinciale verkiezingen. BBB haalde in acht van de twaalf Nederlandse provincies de meerderheid van de stemmen.

Lees meer »

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »

Merapi-vulkaan in Indonesië is opnieuw uitgebarsten

Op het Indonesische eiland Java is de vulkaan Merapi opnieuw uitgebarsten. De Merapi wordt beschouwd als de actiefste vulkaan van Indonesië. Volgens het Centrum voor Vulkanologie ontsnapte vanmiddag gedurende twee minuten een hete aswolk uit de krater. Er is nog geen evacuatiebevel uitgevaardigd.

Lees meer »