Nieuwsfeed

Amerikaanse Democrate Dianne Feinstein (89) kondigt pensioen aan na meer dan 30 jaar in Senaat

De 89-jarige Amerikaanse senator Dianne Feinstein trekt zich terug uit de politiek. “Ik kondig vandaag aan dat ik me in 2024 niet herkiesbaar zal stellen”, aldus de Democrate in een verklaring. Feinstein zei dat ze voor het einde van haar termijn volgend jaar zoveel mogelijk wil bereiken voor de staat Californië, die ze vertegenwoordigt.

Krantenkoppen in België

“Bye bye, Parker”: onze chef voetbal ziet dat de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld zijn en kent de kandidaat-opvolgers

Over en uit. Na de blamage bij Benfica zijn de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Hij heeft van Club een warboel gemaakt”, schrijft hij. “Het is welletjes geweest. Zó kan het niet verder. So long, farewell, mister Parker.” In de zoektocht naar een opvolger bewandelt Club twee pistes.

Lees meer »

KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer”

De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste – berucht om haar dramatische claims – richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.

Lees meer »

Moordende tienermeisjes zijn uitzonderlijk, maar ook in ons land pleegden jongen (12) en meisje (17) vreselijke feiten

Zelfs de meest geharde Duitse speurders zijn in shock door de moord op de 12-jarige Luise. Twee meisjes van 12 en 13 jaar hebben bekend dat ze haar afgelopen weekend hebben doodgestoken omdat ze hen zou hebben uitgelachen. Volgens gerechtspsychiaters komt het gelukkig maar zelden voor dat minderjarigen zulke gruwelijke feiten plegen. De daders kunnen gezien hun leeftijd niet gestraft

Lees meer »

Sammy Mahdi (CD&V) scherp voor N-VA: “Zeggen dat de rest moet zwijgen en slikken, zo werkt het niet”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haalt hard uit naar coalitiepartner N-VA. “Zeggen dat de rest moet zwijgen en slikken, zo werkt het niet, hé”, stelt Mahdi scherp in een interview bij ‘De Standaard’. Hij waarschuwt verder nog voor een toenadering tussen de N-VA en Vooruit. “De kiezer staat in 2024 voor een fundamentele keuze: de ontzieling van Vlaanderen staat op het spel.”

Lees meer »

België en Panama gaan meer informatie uitwisselen in strijd tegen drugssmokkel

België en Panama slaan de handen in elkaar in de strijd tegen de georganiseerde internationale drugshandel. Zo zal er op een gestructureerde manier informatie worden uitgewisseld om de pakkans te vergroten en wordt er ingezet op opleidingen die zeevarenden weerbaarder maken tegen drugstrafiek. Dat meldt minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne, die de voorbije dagen in Panama was

Lees meer »

Is pensioenextra’s terugvorderen haalbaar? “Dit kan nog heel lang duren”, zegt fiscaal expert Michel Maus

Wat als oud-Kamervoorzitters Siegfried Bracke (N-VA) en Raymond Langendries (Les Engagés), of de gepensioneerde topambtenaren hun onwettige pensioenbonussen niet vrijwillig willen terugbetalen? De rechtbank zal zich dan over de zaak moeten buigen. Maar volgens professor fiscaal recht Michel Maus (VUB) is het nog onzeker of dat juridisch wel stand houdt. "Er moeten nog veel vragen beantwoord worden."

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne en Lukaku wel van de partij op tweede training van Tedesco – Vanmiddag spreken Trossard en Lavia

Dag drie van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Momenteel staan de Duivels opnieuw op het trainingsveld. Om 14u15 spreken Leandro Trossard en nieuwkomer Roméo Lavia met de pers. Uiteraard zit u in onderstaande liveblog opnieuw op de eerste rij voor al het nieuws.

Lees meer »